ГоловнаCуспільство

На Льодовій арені Дніпра вже заливають ковзанку

Льодову арену Дніпра, що на Набережній Заводській, готують до нового сезону – поки професійні спортсмени та аматори на канікулах. Тут вже замінили освітлення: встановили світлодіодні ощадні лампи (можна регулювати яскравість), а раніше стояли різного накалювання і кольору. Також на критій ковзанці оновили захисні бортики та замінили прозорі огородження. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

На літо тут розморозили лід, аби провести профілактичні та ремонтні роботи охолоджувальної системи. Завдяки цьому за час канікул зекономили пів мільйона гривень бюджетних коштів, які витрачають на енергоносії.

«Наступного року Льодовій арені виповниться 10 років. Серйозних ремонтів до цього не проводилося. Цьогоріч ми провели регламентні роботи, дрібні ремонти. Щойно підрядна організація завершить заливання льоду, ми будемо готові відкрити новий сезон. На нашій арені тренуються абсолютно безкоштовно вихованці комунального закладу «Спортивна школа зимових видів спорту». 

А от вартість оренди для комерційних клубів та аматорів цьогоріч зросте. Це пов’язано з тим, що зростає вартість комунальних послуг, оплата праці, до того ж на якісне утримання арени також потрібні кошти. До цього година оренди арени коштувала 1600 грн, цю вартість ми не змінювали протягом трьох років, але з нового сезону вона стане 2800 грн. При цьому місто має альтернативу – безкоштовне навчання у КЗ «СШЗВС». 

Кожен охочий може стати її вихованцем», – зазначив директор департаменту парків та рекреації Дніпровської міської ради Олександр Буйволюк. 

На арені вже заливають нову ковзанку. Роблять це поступово: спочатку перший шар, фарбують його, наносять розмітку, слідом заливають другий шар. Як розповів представник підрядної організації Андрій Федоров, складність полягає у тому, що через спеку на вулиці потрібно більше часу, аби заморозити воду.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook