ГоловнаCуспільство

Долучитися до створення «Вікіпедії»: в Україні оголосили міжнародний фотоконкурс

З 1 по 30 вересня проходитиме найбільший у світі міжнародний фотоконкурс об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки». В Україні він відбудеться вже вдесяте. Мета проєкту – зібрати світлини всіх пам’яток нерухомої культурної спадщини для ілюстрування статей.

Про це повідомляє прес-служба Дніпровського міської ради.

До конкурсного списку належать з понад 92 тисячі пам’яток нерухомої історико-культурної спадщини з усіх областей України, в тому числі Криму. За попередні роки більше ніж три тисячі учасників завантажили близько 330 тисяч фото — культових споруд, будинків, палаців. Проте більша частина культурної спадщини України все ще не має своїх світлин для «Вікіпедії». Участь у конкурсі можуть взяти всі охочі: потрібно завантажити фото або відео із зображенням пам’яток на вікі-сховище.

Головна умова – автором медіафайлу повинен бути саме конкурсант. Призовий фонд буде розподілено між авторами найкращих фотографій конкурсу загалом, авторами найкращих фото кожного регіону, учасниками, які сфотографували найбільшу кількість пам’яток в Україні та кожному регіоні, а також переможцями спецномінацій.

Окремою номінацією відзначатимуть авторів, що вперше беруть участь у конкурсі. Десять найкращих світлин культурної спадщини України змагатимуться на міжнародному рівні. Подробиці про конкурс – на сайті http://wlm.photo. Детальніше із регламентом конкурсу можна ознайомитися за посиланням: http://rules.wlm.photo.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook