ГоловнаCуспільство

Лікар плазмацентру Biopharma Plasma Дніпро Олександр Урупа розповів, чим корисна здача плазми для донора

17 вересня, у донорському центрі збору плазми Biopharma Plasma Дніпро пройшла чергова благодійна акція, що проходить в рамках “Донорського марафону благодійності”. Сьогодні до цієї благородної справи долучилися військові Повітряного командування «Схід». Вони здали плазму благочинно для онкохворих дітей обласної дитячої лікарні за  соціальним проектом “Допоможи онкохворій дитині ”

Олександр Урупа лікар-анестезіолог плазмацентру Biopharma Plasma Дніпро розказав журналістам ІА «Мост Днепр» на місці проведення акції, що донори плазми не тільки рятують життя дітей і дорослих, а й приносять цим користь власному організмові.

«В першу чергу – це очищення організму від токсинів, що дає змогу зменшити навантаження на такі органи як печінка та нирки.

По-друге, це постійні безкоштовні обстеження, а саме здача аналізів крові по 22 показникам та на групу і резус 9 результат - миттєвий), які перевіряються на сучасному апараті зі 100% точністю і помилки виключені, тому що відсутній так званий “людський фактор”.  

Також донор отримує не тільки аналізи на ВІЛ, гепатити В і С, а й перед донацією консультацію досвідченого лікаря -терапевта. тобто контроль здоров’я донора відбувається безкоштовно і на найвищому рівні.

По-третє, це профілактика серцево-судинних захворювань, таких як інфаркт та інсульт, які останнім часом, нажаль, дуже помолоділи. А те, що донорство плазми тренує імунну систему - взагалі безцінна для людини річ», - розповів він.

 Також лікар підкреслив, що донорство мотивує до здорового способу життя -  стежити за своїм здоровим харчуванням та станом свого організму.

«Нам часто бракує часу на дотримання правильного харчування, питного режиму, але коли є певна відповідальність, у донорів виховується почуття обов’язку перед тим, як прийти на донацію», - доповнив він.

Стати донором плазми, бути корисним суспільству, рятуючи  життя інших, а ще й приносити користь собі може кожен.

Донор сам обирає здавати плазму благочинно, чи отримувати компенсацію і бонуси за донацію - в будь-якому випадку з плазми виготовлять незамінні вітчизняні ліки. яких так бракує зараз, і значна частина з них імпортується і коштує майже втричі дорожче.

Всіх бажаючих стати донорами плазми запрошують в Biopharma Plasma Дніпро

за адресою:

м. Дніпро, пр. Богдана Хмельницького, 17

з понедылка по суботу  з 7:30  до 16:00

Гаряча лінія для запису та консультацій:

0800 600 003

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook