ГоловнаCуспільство

Парки Дніпра готують до зими: що вже зроблено

Парки Дніпра активно готуються до зимового сезону. У парку Глоби роботи в самому розпалі: комунальники почали мульчування роз, а також вкрили агроволокном лаванду та утеплили кореневу систему сакур, аби рослини пережили холоди. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради. 

«В парку близько 200 підвидів роз, наші фахівці обирають найбільш витривалі для висадження. Правильне вкриття рослин на зиму – це гарантія того, що вони будуть радувати містян і навесні», - поділився начальник відділу благоустрою об'єктів зеленого господарства департаменту парків та рекреації ДМР Сергій Іщенко. 

Одна з візитівок парка Глоби – озеро з качками та лебедями. У міськраді закликали зараз не годувати птахів, адже через це вони можуть не полетіти в теплі краї та залишитись зимувати в Дніпрі. Годувати можна починати при мінусовій температурі, коли птахи не можуть знайти їжу самостійно, розповіла інженерка садово-паркового господарства КП «Дирекція територій і об'єктів рекреації» ДМР Тетяна Демченко. «В жодному разі неможна годувати птахів хлібом, це для них дуже шкідливо. Можна годувати сумішами з кукурудзи, проса та ячменю, несмаженим соняшниковим насінням», - пояснила фахівчиня.

 В парках Дніпра завершилась консервація поливальних систем, також обробили рослини спеціальними добривами та підв’язали багаторічники. «Всі парки Дніпра, підпорядковані департаменту, готові до зими: забезпечені посипальними матеріалами, на всіх об’єктах є снігоприбиральна техніка», - зазначив директор КП «Дирекція територій та об’єктів рекреації» ДМР Вадим Галицький.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook