ГоловнаCуспільство

Як спрацювали служби у Дніпрі у період святкування Нового року?

У період новорічних свят зростає показник травматизму, зокрема й побутового. У Дніпрі середній показник звернень мешканців щодо побутової травми в зимовий період сягає 100-110 випадків на добу. А через погіршення погодних умов на 50-60 % збільшується і вуличний травматизм. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.

«У структурі травматизму переважають переломи кінцівок, а також забої, рани, вивихи. До медичних закладів 31 грудня звернулося 110 осіб, 1 січня – 121, 2 січня – 143, 3 січня – 189. Окрім того, з ознаками обмороження звернулося троє людей, з піротехнічною травмою – п’ятеро. Усім постраждалим надано медичну допомогу», – розповів під час прямої телефонної лінії 5 січня головний спеціаліст відділу спеціалізованої медичної допомоги департаменту охорони здоров’я населення міськради Олександр Новіков.

Водночас заступник начальника управління поліції з превентивної діяльності Дніпровського районного управління поліції Роман Дорош зазначив: «У Новорічну ніч для охорони громадського порядку і безпеки було залучено близько 200 правоохоронців. Вони чергували переважно у місцях проведення святкових заходів, скупчення людей. Значних порушень громадського порядку не допущено. Загалом у період святкових днів складено 60 протоколів щодо адміністративних правопорушень – це і сімейні конфлікти, перебування у громадських місцях у стані алкогольного сп’яніння, а також вживання алкоголю. Попереду ще свята. Тому закликаємо мешканців, гостей міста не порушувати громадський спокій, не вживати алкогольних напоїв у громадських місцях, а також стежити за малолітніми дітьми».

До охорони громадського порядку залучаються й патрулі муніципальної варти.

«У ці святкові дні на усі виявлені випадки неадекватної поведінки людей, розпив спиртних напоїв у громадських місцях, а також незаконної торгівлі піротехнікою чи ялинками викликали екіпажі поліції для складання адмінпротоколів, а також, за потреби, швидку медичну допомогу», – сказав заступник директора КП «Муніципальна варта» Євген Нечипоренко.

Зі свого боку заступник директора департаменту, начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики міськради Ярослав Крисько додав, що період свят співпав з рясними снігопадами, через що спостерігались затримки у вивезенні твердих побутових відходів на деяких локаціях: «Також однією з причин стало й те, що сміттєвози не могли потрапити до контейнерних майданчиків через щільно припарковні машини, а також нерозчищені прибудинкові території ОСББ. Наразі ситуація вже вирівнюється. А загалом традиційно у період свят обсяги сміття збільшуються до 50 %. Наразі комунальники щодня на міський полігон «Правобережний» вивозять близько 1800 тонн відходів».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook