ГоловнаCуспільство

​Що зроблено у сфері комунальної власності, землеустрою, містобудування Дніпра у 2021 році та плани на 2022-й

У Дніпрі за 2021 рік до бюджету міста від оренди комунальної майна надійшло 21,7 млн грн. За минулий рік через аукціон та викуп організовано процес приватизації 73 об'єктів комунальної власності. Прийнято до комунальної власності 2 об’єкти. Розпочато розроблення 291 проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок учасникам АТО та членам сімей загиблих учасників АТО на суму 1,2 млн грн. На поточний рік для розроблення відповідних проєктів землеустрою заплановано понад удвічі більше коштів – 2,9 млн грн. Про це повідомляє прес-служба мерії. 

«Торік передано 445 земельних ділянок у власність учасникам АТО/ООС та членам сімей загиблих для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд. Також за 2021-й від продажу 33 земельних ділянок до бюджету міста надійшло 136 млн грн. На цей рік заплановано продаж 34 земельних ділянок у власність або прав оренди на них», – розповів під час річного звіту начальник відділу інформації та моніторингу земель департаменту по роботі з активами міської ради Володимир Маслюк.

Він також зазначив, що за минулий рік проведено близько 300 перевірок щодо дотримання вимог земельного законодавства, за результатами яких складено 206 відповідних актів щодо виявлених порушень. Цього року перевірки планується збільшити мінімум вдвічі.

Водночас заступник начальника головного архітектурно-планувального управління з питань містобудівного кадастру Віктор Мішарін нагадав, що торік міська рада затвердила оновлений план зонування території Дніпра. За рік значно зросла кількість розроблення містобудівної документації.

«Більшість детальних планів розробляється на житлові квартали, розташовані в центральному історичному ареалі міста і спрямовані для реконструкції застарілого житлового фонду, щоб створювати комфортні умови для проживання та ведення бізнесу. Такі детальні плани розробляються коштом інвесторів. За минулий рік міська рада надала 16 дозволів на розроблення детальних планів територій, з яких 4 вже затверджені», – підкреслив Віктор Мішарін.

Представник ГоловАПУ також додав, що у 2021-му розробляли ескізне проєктування таких об’єктів, як благоустрій частини парку у районі кар’єру на ж/м Червоний Камінь; набережної вздовж каналу по вул. Шолохова (ж/м Ломівський); благоустрій курдонерів по вул. Петра Калнишевського; курдонеру по вул. Вернадського (в районі буд. № 33); пішохідний міст на Монастирський острів тощо.

До ескізного проєктування у 2022 році намічені шість об’єктів благоустрою: спуск Крутогірний, територія ліцею № 100, пляжу на ж/м Ломівський (у минулому Фрунзенський) та набережній вздовж каналу по вул. Висоцького; бульвару Слави на ж/м Перемога, бульварної частини вул. Гоголя, парку ім. Глоби.

Повний звіт департаменту по роботі з активами міської ради можна переглянути за посиланням на офіційній сторінці Дніпровської міської ради у Facebook: https://fb.watch/ax30tA3zN9/

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook