ГоловнаCуспільство

Дніпро піклується: як проходять ремонти у транспортній сфері

Профілактичні ремонти колій та контактної мережі щодня виконують працівники КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР. Сьогодні – у районі новозбудованої естакади (об’їзна дорога «Північний обхід»). У січні будівництво завершили і комунальники міста переуклали близько 100 м ділянки трамвайної колії за класичною технологією, змонтували один стрілочний перевод та відновили трамвайну контактну мережу. Про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради.

 «Сьогодні я як черговий по місту перевірив, як виконують доручення міського голови Бориса Філатова щодо покращення безпеки трамвайного руху. Наразі працівники КП «Дніпровський електротранспорт» на цій ділянці виконували профілактичні ремонти. Тут регулювали контактну мережу, замінили ізоляційні планки, очистили стрілочні переводи від сміття. Загалом наразі тут повноцінно працюють трамвайні маршрути № 18 ( 5 одиниць) та № 19 (7 одиниць), які у середньому щодоби перевозять близько 5 тис. мешканців міста», – зазначив директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Ігор Маковцев. 

Крім цього, черговий по місту відвідав трамвайне депо № 3. Загалом кожен трамвайний вагон перед виїздом у місто проходить щоденний технічний огляд. А раз на тиждень – поглиблений огляд технічного стану вагонів. Крім цього, у депо встановлена сучасна автоматична мийня з закритим циклом використання води. Також працівники проводять вологе прибирання салону за допомогою промислового пилососу і мінімийні під високим тиском води. Кожен вагон приводять до ладу за 15 хвилин.

«За дорученням міського голови Дніпра ми маємо стежити за тим, аби в місті була достатня кількість транспорту для комфортного перевезення. Якщо казати про мирний час, то щоденно на маршрути міста в нас виходило до 160 одиниць трамвайних вагонів. Наразі цей випуск становить до 115 одиниць через те, що пасажиропотік знизився, тож у нас немає необхідності випускати більше рухомого складу. Загалом у цьому депо виконують усі поставлені завдання, бригади працюють цілодобово. Під час перевірки я вкотре переконався, що працівники виконують роботу якісно, вони дуже багато уваги приділяють саме безпеці руху, бо це наш пріоритет. Крім цього, я хочу подякувати містянам за бережне ставлення до рухомого складу, адже з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну різко поменшала кількість випадків вандалізму», – зазначив Ігор Маковцев. 

Також черговий перевірив Пункт незламності на диспетчерській станції № 19. Він облаштований за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова та має все необхідне – як і інші міські пункти єдності.

Тут можна зарядити гаджети, зігрітися, послухати радіо, випити гарячого чаю. Є генератор, буржуйка, аптечка. Окремо облаштована кімната матері та дитини. Під час інспектування директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури зробив зауваження щодо вказівників. Він доручив працівникам виправити це, аби містянам було легше знайти пункт.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook