ГоловнаCуспільство

Аграрії області зібрали понад 600 тис тонн картоплі і більш ніж 780 тис тонн інших овочів

Аграрії області зібрали понад 600 тис тонн картоплі. А ще – більш ніж 780 тис тонн інших овочів. Зокрема, борщового набору, огірків та помідорів. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

«Фермери регіону продовжують дбати про цьогорічний врожай. В області вже на фініші збір овочів. Найперше, борщового набору. Вдячний їм за невтомну працю. За те, що стоять на варті продовольчої безпеки», – зазначив очільник регіону Сергій Лисак.

Аграрії накопали більш ніж 94 тис тонн буряку, майже 140 тис тонн цибулі, 120 тонн моркви. Виростили в області й майже 64 тисячі тонн баштанних.

Капусти відправили до комор 150 тис тонн і збір триває. Зрізають білокачанну й в одному з угідь фермерського господарства Дніпровського району. 

Його керівник Олександр каже, справа родинна. Працюють в полі вже понад 30 років. Поряд з батьком – два сини.

«Наше господарство займається і овочами, і зерновими. Вирощуємо пшеницю, соняшник, кукурудзу, ріпак. А ще моркву, буряк, цибулю і капусту. Справжній борщовий набір. Хіба що без картоплі», – сказав Олександр. 

Він розповів, що сезон вже закінчується. Завершують збирати капусту.

 Роблять це вручну, максимально обережно. Вона піде на зберігання.

«І по зерновим у нас врожай хороший. Рідко коли і ранні, і пізні культури вдаються. Цього року якраз той випадок. Озима прекрасно зійшла. Посіви в гарному стані. Ріпак теж чудово себе почуває», – наголосив фермер. 

Його син Сергій поряд із татом обробляє землю вже більш ніж 10 років. За механізатора, тракториста, комбайнера. Зізнається, до роботи привчений змалку.

«Годуємо країну. Розуміємо свою відповідальність. Зараз до самих снігів та морозів працюватимемо. Вийдемо в поле й навесні», – додав Сергій. 

На Дніпропетровщині все ще йдуть жнива і посівна. Озимими зерновими в області зайняли майже 540 тис гектарів полів. На фініші збір соняшнику. Косять й кукурудзу.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook