ГоловнаCуспільство

Єдиний в Україні: у Дніпрі центр для евакуйованих ВПО з інвалідністю та маломобільних щоденно приймає людей

Пан Володимир живе у Дніпровському центрі тимчасового розміщення маломобільних людей похилого віку та людей з інвалідністю, евакуйованих з гарячих точок. Пересувається на кріслі колісному. Чоловік пережив окупацію рідного села на Донеччині.

«Сам зі Старомайорського. Через інвалідність був під окупацією, дочекався визволення села. Тоді наші захисники евакуювали мене до Дніпра. Живу відтоді у цьому центрі. Тут дуже добрі умови. Ба більше, мені відновили документи. Пенсійне поновили. Дякую, що підтримали та допомогли, дякую нашим захисникам», — поділився чоловік.

Такий центр — єдиний в Україні. Створений два роки тому. Приймає людей з інвалідністю з проблемами опорно-рухового апарату, самотніх 80+, лежачих після інсульту, інфаркту, поранень тощо. Розрахований він на 150 осіб.

«Машини евакуації везуть цих людей до нас щоденно. У більшості привезених немає документів, речей. Всім ми допомагаємо. До кожного індивідуальний підхід. Підтримуємо як психологічно, так і фізично (проводимо реабілітацію). Адже люди, які були в окупації чи у зонах, де постійні обстріли, жодного медичного обслуговування не бачили. Не було у них й елементарних побутових умов для життя. Тому наше завдання – максимально підтримати їх. А далі вже шукаємо, де розселити. Міська влада Дніпра та Громадська рада всебічно допомагають нам утримувати цей центр», — зазначила голова ГО «Океан Добра» Ольга Волкова. 

За два роки роботи центру через нього пройшло 2 516 людей.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook