ГоловнаCуспільство

Очільник міністерства молоді та спорту зустрівся зі студентами в ОВА та познайомився з амбасадором проєкту ТитаниUA

З візитом на Дніпропетровщині був очільник міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний. В ОВА він зустрівся зі студентами. З різних областей країни вони з’їхалися на Школу органів місцевого самоврядування. Дводенний освітній інтенсив. Під час нього хлопцям і дівчатам презентували й ініціативу керівника регіону Сергія Лисака  ТитаниUA. Познайомили з 23-річним воїном, який став амбасадором цього проєкту. 

«Молодіжна політика – важлива, адже це величезний потенціал. Хлопці та дівчата активні у самоврядуванні, долучаються до запровадження демократичних принципів прийняття рішень. Кожен у своїх організаціях. Цей досвід потрібний, бо далі вони понесуть його з собою. Коли підуть до місцевих адміністрацій та рад, Кабміну чи Верховної Ради. Все це по силах молоді. Доклавши зусиль, вони точно досягнуть бажаного», – сказав Матвій Бідний.

Очільник міністерства познайомив молодь з ініціативами, на яких зараз зосереджена його команда. Це розвиток масового спорту і формування архетипу національного героя. Останнє необхідне, аби розказати світу, хто ми є.

Для цього розробляють брендбук української ідентичності. До його створення Матвій Бідний запросив і студентів. Ще одна задача – повернення з-за кордону хлопців і дівчат. Тих, які поїхали з початком повномасштабного вторгнення.

«Вдячні міністру за спілкування, можливість поставити питання. Це було важливо для студентів,які долучилися до Школи органів місцевого самоврядування. На ній зібралися молоді люди з вишів різних регіонів. Приїхали аби здобути прикладні навички у грантрайтерстві, операційному менеджменті, веденні медійної діяльності», – поділився радник начальника Дніпропетровської ОВА Максим Свисенко.

Слухачам інтенсиву презентували й проєкт, який стартував на Дніпропетровщині – ТитаниUA. Познайомили з його амбасадором Едуардом Магомедалієвим. Хлопцю 23 роки. До повномасштабного вторгнення росіян навчався на юриста. Втім, отримати вищу освіту не встиг, бо понад усе прагнув захищати країну. Так вступив у «Лють». На війні отримав важке поранення, яке обернулося ампутацією. Втім, не здався і зараз веде активне життя.

«Молодь відіграє важливу роль в усіх процесах. Добровольці мого віку сьогодні у штурмових підрозділах. Це ті воїни, які рухають фронт. І у тилу хлопці та дівчата корисні. Можуть допомагати різноманітними зборами, волонтерити. Бо мають багато енергії», – розповів амбасадор проєкту ТитаниUA Едуард.

Понад годину студенти не відпускали молодого ветерана. Цікавилися життям на передовій, підтримкою серед побратимів та як вдалося не впасти духом після поранення. Питали й порад – що почитати, як ефективніше допомагати фронту.

«Ми часто підтримуємо ЗСУ та переселенців. Буквально на початку березня навідувалися до тих, хто тікав з-під обстрілів у Маріуполі. Збирали дітям та жінкам подарунки, допомогу, – додала студентка Дніпровського держаного аграрно-економічного університету Анастасія Дунаєнко. – Спілкування з героями для нас важливе. Це можливість підтримати їх та зрозуміти, які потреби вони мають».

Школа органів місцевого самоврядування на Дніпропетровщині проходить вже вдруге. Цього разу вона зібрала майже 200 активних студентів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook