ГоловнаCуспільство

Їхній прапор замайорів біля ОВА, кращі воїни отримали відзнаки: в області відзначили 10-річчя Нацгвардії України

На Дніпропетровщині відзначили 10-річчя Нацгвардії України. З підрозділів внутрішніх військ та добровольців її створили 26 березня 2014-го. Відтоді вони б’ються за незалежність. Тримають тилові регіони, женуть окупантів і на передових позиціях. Біля ОВА підняли прапор на честь героїчних оборонців. Кращим з них вручили відзнаки.

«Національну гвардію сформували у непрості часи для нашої країни. І вже 10 років вони у складі Сил оборони б'ються за її незалежність. Не тільки у тилових регіонах. Тримають й найзапекліші напрямки фронту. Донецький та Луганський, Херсонський, Запорізький. Вдосконалюються, аби ще ефективніше нищити російських окупантів. Розширюються, створюючи нові підрозділи. Озброюються», – зазначив начальник ОВА Сергій Лисак.

Другою родиною Нацгвардія стала для Дем’яна Дудлі з Синельниківського району. До повномасштабного вторгнення росіян він займався установкою систем пожежної сигналізації та відеоспостереження. Втім, залишатися у тилу, коли ворог насував, не зміг. Добровільно пішов у військо.

«Спочатку пів року були на Харківському напрямку. Допоки не вийшли на кордони. А вже у січні 2023-го перекинули на Донецький. Там і отримав поранення», – поділився Дем’ян. 

Воно видалося важким. Оборонець пережив ампутацію ноги, протезування. Потроху вже ходить та будує плани на майбутнє. Разом з тим сподівається – з перемогою зустрітися із тими, хто був поруч на передовій.

До Дня Національної гвардії Дем’ян отримав відзнаку. Як і інші хлопці та дівчата, котрі вірні присязі і сумлінно несуть службу.

Також біля ОВА замайорів прапор цього військового формування.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook