ГоловнаCуспільство

90 % звернень містян до Ситуаційного центру Дніпра надходять задля отримання відео щодо ДТП

Камери Ситуаційного центру Дніпра – надійні помічники співробітників патрульної поліції. Прилади цілодобово фіксують ситуацію на автошляхах, вулицях, у парках, скверах та інших громадських місцях.

«90 % звернень містян до нас надходять задля отримання записів з міських камер відеоспостереження по ДТП», — прокоментувала Тетяна Мирошниченко, представниця Ситуаційного центру Дніпра.

«Найчастіші причини ДТП – перевищення швидкості водіями, перехід дороги у невстановленому місці. Особливо, де жвавий автомобільний рух. Наголошуємо, що перетинати дорогу необхідно тільки у спеціально відведених місцях: де є розмічений перехід, спеціальні знаки та світлофори», — зауважив Дмитро Голіков, інспектор відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Дніпропетровській області.

«До того ж з настанням весни на магістралі міста виїжджають люди на велосипедах, самокатах, гіроскутерах, моноколесах. Водіям авто треба враховувати наявність цих транспортних засобів», — розповів Дмитро Голіков.

За допомогою камер можна швидко дізнатися, де відбулася ДТП, куди направити екіпаж патрульної поліції, скільки таких екіпажів потрібно і чи необхідно викликати медиків. «До приїзду на місце аварії поліція уже може мати відео з камер Ситцентру. Це допомагає швидше розібратися у транспортній пригоді», — зауважила Тетяна Мирошниченко.

Нині у Дніпрі до Системи ситуаційного відеоспостереження підключено 2 685 камер. З початку 2024 року фахівці отримали більше ніж 500 звернень від дніпрян, а за весь 2023 надійшло 1 557 запитів.

Зробити запит до Ситуаційного центру Дніпра можна за допомогою соцмереж:

Instagram - https://www.instagram.com/safecity_dnipro/

Facebook - https://www.facebook.com/safecitydn/

Telegram - https://t.me/SituationCenterDnipro

Заповнити Google-форму за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScdyJnK6Evd6ZYIO4U-M0gIybviH4LKyVkozZY89u-_oK1qzA/viewform?usp=pp_url

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook