ГоловнаCуспільство

Чому не можна спалювати сухостій поблизу енергооб’єктів, − розповідає ДТЕК Дніпровські електромережі

Щороку навесні мешканці області розпочинають сезон паління листя, сухої трави та гілок. Нерідко такі загоряння можуть призвести не тільки до вигоряння землі та дерев, а й до знеструмлення цілих населених пунктів та підприємств. ДТЕК Дніпровські електромережі закликає мешканців області бути особливо обережними та дав 5 порад з електробезпеки поблизу енергооб'єктів. 

Спалювання старої трави, бур’янів та гілок, необережне поводження з вогнем є дуже небезпечним. У суху та вітряну погоду істотно підвищується ризик загорянь й великих пожеж. Крім того, розведення вогню поблизу ліній електропередачі може викликати пошкодження та відключення в електричних мережах.

«ДТЕК Дніпровські електромережі  основа і підтримка для нормального життя країни та українців. Причиною більшості пожеж стає неконтрольоване займання сухого листя та трави. Тож ми закликаємо мешканців області відмовитись від паління сухої трави та дотримуватись правил пожежної безпеки поблизу енергооб’єктів. Пам’ятайте, що ваші необережні дії можуть призвести не просто до пошкодження електрообладнання, а й поставити під загрозу життя людей, які знаходяться поблизу електроустановок», − зазначив Андрій Терещук, генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі.

Для електромереж загрозу несуть як низові пожежі, так і верхові. Під час низової пожежі відбувається загоряння стовбуру дерева біля коріння, що призводить до падіння дерев на проводи. При верховій пожежі від великої температури відбувається плавлення проводу та його перегоряння.

ДТЕК Дніпровські електромережі нагадує 5 простих правил, які варто пам’ятати:

  1. Обережно з вогнем: не розводьте багаття поблизу ліній електропередачі та електроустановок.
  2. Стежте за безпекою: не наближайтеся до енергообладнання та не втручайтеся в його роботу.
  3. Тримайтесь дистанції: під час сильного вітру уникайте знаходження біля ліній електропередачі. У разі виявлення обірваного проводу тримайтеся на відстані 8-12 метрів;
  4. Не ремонтуйте самостійно: при відключенні світла звертайтеся до фахівців. Якщо світло зникло у квартирі або будинку, − зверніться до електрика, що обслуговує ваш будинок. Якщо немає світла на всій вулиці − зверніться до ДТЕК Дніпровські електромережі;
  5. Повідомляйте про небезпеку: якщо ви побачили пошкодження на електрообладнанні, відкриті двері електроустановок, то негайно повідомте компанію. Зателефонуйте до нашого контакт-центру за номерами +38 (056/066/067/063) 790-99-00 або напишіть нам у Facebook.

 Довідка:

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – диверсифікований енергетичний холдинг, до складу якого входять 6 бізнесів та корпоративний університет Academy DTEK.

Підприємства Групи ДТЕК виробляють електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, добувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському та зарубіжних ринках, розподіляють електроенергію та управляють інфраструктурою електромереж, постачають електроенергію споживачам та пропонують рішення з енергоефективності і розвивають мережу швидких зарядних станцій для електромобілів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook