ГоловнаCуспільство

Захищений, коли обізнаний: область долучилася до Європейського Дня боротьби з торгівлею людьми

Дніпропетровська ОВА та громади регіону доєдналися до Європейського Дня боротьби з торгівлею людьми. Їх представники вийшли на вулиці міст і селищ, аби нагадати мешканцям – така проблема все ще існує. Розказали, як їй протидіяти. А ще – куди звертатися по допомогу, якщо став жертвою злочину.

«Торгівля людьми – це одна з форм сучасного рабства. Коли проти волі, використовують твій труд чи втягують у незаконну діяльність. Серед таких злочинів й сексуальна експлуатація, примусове жебрацтво. Постраждати від цього можуть чоловіки, жінки та діти. На жаль, подібні факти ще мають місце. В області цьогоріч зафіксовано вже шість випадків таких порушень прав мешканців», – зазначив організатор інформаційної акції Дніпропетровської ОВА Євгеній Таранцов.

Аби нагадати людям про таку проблему, фахівці обласної військової адміністрації вийшли на вулиці Дніпра. Спілкувалися з перехожими та роздавали інформаційні буклети. Ті охоче ділилися думкою, як особисто вони розуміють цей вид злочину.

«На щастя, ніколи з таким не стикалася, але впевнена – це дуже страшно. Мабуть по відчуттях і переживаннях, як війна або важка хвороба. І обов’язково треба розказувати всім, що такі порушення прав людини є. Бо ми захищені, коли знаємо про ймовірну загрозу більше, та розуміємо, куди звернутися по допомогу», – розповіла дніпрянка Світлана. 

Розділяє цю думку і мешканка міста Ольга. Для неї важливо знати, як не стати жертвою такого злочину, бо більш за все прагне гарантувати безпеку доньці.

«Жах бере, коли в новинах бачу, що зникла дитина. Буває просто з майданчика та після того, як підійшов незнайомець. Про те, що такі факти можливі, треба батьків попереджати», – поділилася Ольга. 

Варто пам’ятати, що злочинці, які порушують права людей, зазвичай вдаються до обману, шантажу, погроз чи примусу. Зустрічаються й факти викрадення та спекуляції складною життєвою ситуацією.

Мешканці області, чиї рідні або знайомі стали жертвою таких протиправних дій, можуть розраховувати на допомогу. Для цього треба зателефонувати на національну гарячу лінію – 527. Або ж за номерами 15 – 47 чи 102.

Також фахівці ОВА просять пройти опитування та поділитися своїми знаннями про проблему торгівлі людьми.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook