ГоловнаКультура

На Дніпропетровщині визначили півфіналістів категорії вокал обласного талант-фесту «Z_ефір»

На Дніпропетровщині визначили півфіналістів категорії вокал обласного талант-фесту «Z_ефір»

Понад 1,5 тис онлайн-заявок на творчий фестиваль «Z_ефір» подали мешканці області. Журі визначило півфіналістів у першій категорії – вокал. До наступного етапу пройшло майже 100 юних співаків та співачок. Про це повідомила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.  Про це повідомили в прес-службі Дніпроптеровської ОДА.

«Нині активна фаза відбіркових турів обласного фестивалю талантів «Z_ефір». Відео-виступи учасників переглядає та оцінює компетентне журі. У категорії вокал вже маємо майже сотню півфіналістів», – зазначила Ольга Горб. 

Далі журі визначатиме кращих у хореографічному, інструментальному та оригінальному жанрах. 

 «Хочемо, аби якомога більше дітей змогли пройти далі. В усіх чудові творчі здібності. І, впевнений, велике майбутнє»,– розповів член журі, директор-художній керівник Дніпропетровського будинку органної та камерної музики Антон Чернета. 

Учасникам фесту – від 5 до 16 років. Перший тур проводять онлайн. 

«Наш фестиваль – свято для обдарованої малечі. Він дарує радісні емоції. Діти пишуть своїм творчим почерком історію мистецтва Дніпропетровщини. Будемо пишатися колись, що саме ми, як члени журі, розгледіли майбутніх зірочок», – сказала народна артистка України Тетяна Бабіч.   

Вона додала, що усі члени журі відповідально ставляться до своїх обов’язків. Хвилюються, дискутують, разом визначають фаворитів. 

Другий тур зіркових змагань відбудеться офлайн восени. Глядачі зможуть побачити наживо виступи конкурсантів на великій сцені. 

Гала-концерт та нагородження переможців «Z_ефіру» заплановані на грудень. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook