ГоловнаКультура

У Дніпрі презентували екскурсійний проєкт «Криваві місця» Катеринослава – Дніпропетровська»

У Дніпрі презентували екскурсійний проєкт «Криваві місця» Катеринослава – Дніпропетровська»

4 серпня у Дніпрі презентували екскурсійний проєкт ««Криваві місця» Катеринослава – Дніпропетровська»». Це результат співпраці Туристичного інформаційного центру Дніпра та КЗ «Музей спротиву Голодомору». В екскурсійному маршруті близько 20 локацій, розташованих по всьому місту. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Дніпро насичений місцями, які я називаю кривавими. Вони пов’язані із масовим знищенням населення. Це насправді привабливі туристичні об’єкти, які здатні зацікавити туриста, як би це цинічно не звучало. До того ж ця екскурсія має важливе значення і може бути використана для виховання толерантності та патріотизму, особливо у молоді», – розповів начальник експозиційно-виставкового та видавничого відділу КЗ «Музей спротиву Голодомору» ДМР Валентин Рибалка.

Екскурсію проводитимуть раз на місяць безкоштовно. Її тривалість 2-2,5 години. Групи формуватимуть на 15-20 осіб. Діятимуть також вікові обмеження – від 13 років. 

«Об’єкти, які представлятимуть під час екскурсії ««Криваві місця» Катеринослава – Дніпропетровська»», є дуже важливими. Вони збагачуватимуть історичну зацікавленість місцевих мешканців та гостей міста, а також надаватимуть можливість розширювати знання з історії регіону та країни загалом. Сподіваємося, що проєкт матиме успіх», – сказала керівниця Туристичного інформаційного центру Ольга Стасенко.

Більш детальну інформацію щодо проєкту та запуску екскурсії можна знайти за посиланнями.

 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook