ГоловнаАнтикризова медіа-платформа

Дніпро 30 жовтня 2021 року долучився до осінніх активностей проекту «Озеленення Планети»

3 листопада, у прес-центрі ІА «Мост-Днепр» пройшла прес-конференція на тему: « Дніпро 30 жовтня 2021 року долучився до осінніх активностей проекту «Озеленення Планети»»

У прес-конференції взяли участь:

  • Співорганізатор проєкту у Дніпропетровському регіоні Юрій Остапюк,
  • Коодинатор проекту у Дніпропетровському регіоні Марія Колповська
  • Начальник відділу благоустрою об'єктів зеленого господарства департаменту парків та рекреації ДМР Сергій Іщенко.

Коодинатор проекту у Дніпропетровському регіоні Марія Колповська розповіла, що30 жовтня 2021 року у парках та скверах Дніпра відбулась висадка дерев в рамках проекту «Озеленення Планети».

Марія розповіла, що однією з головних локацій заходу був молодіжний парк «Новокодацький», де разом із волонтерами та партнерами проекту було висаджено 151 велике дерево. Нові зелені насадження з’явилися також у парку Сагайдак (раніше – Воронцовський парк) – 50 великих дерев, у парку Пам’яті та Примирення – 40 великих дерев, у парку ім. Богдана Хмельницького – 25 великих дерев та у сквері Героїв полку Дніпро-1 (сквер по вул. Ю.Савченко) – 30 великих дерев. 

«Загалом у міських зонах відпочинку було висаджено майже 300 великих дерев: червоні дуби, черемхи, горобина, клени, верба, береза, тощо, за участю майже 250 волонтерів», - поділилась Марія Колповська.

Координатор відмітила, що у проекті крапка не ставиться. У листопаді продовжать висадку лісу у Перещепенському лісництві (Дніпропетровська область), яка була розпочата ще восени 2020 року. Там планується висадити ½ гектари лісу.

«Основною метою проекту є відновлення екосистеми України та світу загалом, а також розвиток екологічної свідомості, об’єднання українців та сприяння формуванню позитивного іміджу нашої країни в світі. 

Головною місією на наступні 3 роки є висадка 100 млн дерев по всій планеті, поширення ініціативи серед усіх верств населення, а головне – зміна екосвідомості людей у всьому світі для шанобливого ставлення до природи», - проінформувала Марія.

Марія Колповська додала, що всі дерева, висаджені в рамках проекту «Озеленення Планети» були передані на баланси відповідних комунальних підприємств – власників ділянок, на яких проводилась висадка, для подальшого їх обслуговування (полив, підрізка, обробка від шкідників, тощо).

Всі активності проекту проходили із суворим дотриманням карантинних вимог, які наразі діють в регіоні. 

Співорганізатор проекту у Дніпропетровському регіоні Юрій Остапюк подякував усім учасникам цього заходу. Також він зазначив,що дуже приємно усвідомлювати, що Дніпро став частиною світової благодійної акції.

«Хочу по дякувати всім учасникам цієї акції, наших чудових городян і волонтерів, які висаджували разом з нами дерева. Також представників бізнесу нашого міста, які допомогли фінансово забезпечити покупку дерев і в цілому реалізацію цього проекту. Крім цього, щиро дякую департаменту парків і рекреацій,разом з яким ми планували цю акцію, які забезпечили надання інструментів, а також полив рослин. Дніпро став частиною глобальної акції, яка пройшла в 28 країнах світу. У цей день 1 300 000 людей по всьому світу взяли участь в цьому проекті».

В свою чергу начальник відділу благоустрою об'єктів зеленого господарства департаменту парків та рекреації ДМР Сергій Іщенко наголосив:

«Це вже третій раз коли ми разом з організаторами озеленюємо територію Дніпра. Головною метою цього проекту, крім екологічної, також є і просвітницька функція, коли люди самі саджають дерева, потім вони змінюють своє ставлення до природи і починають усвідомлювати, що жива природа потребує дуже трепетного ставлення».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook