ГоловнаCуспільство

Як проводити ремонти без відключення електроенергії: фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі діляться досвідом з колегами

Ремонти - без відключень. Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі одними з перших в Україні почали працювати за європейською технологією проведення робіт без відключення електроенергії для клієнтів. Своїми напрацюваннями тепер діляться з колегами з Київської, Донецької та Одеської областей, які з'їхалися на тренінг в село Межиріч Павлоградського району, щоб перейняти практичні напрацювання дніпропетровських енергетиків.

Технологію проведення ремонтів без відключення електропостачання в ДТЕК Дніпровські електромережі почали тестувати в минулому році. Фахівці компанії проходили навчання в Польщі, після чого навчали колег на місцях. Компанія закупила засоби захисту та спецінструмент і запустила пілотний проект в Магдалинівському, а пізніше - інших районах області.

Переваги нової технології виявилися переконливими. Це максимально комфортно для клієнтів, бо дозволяє не відключати цілу вулицю або багатоповерховий будинок для виконання робіт і не створює незручностей для жителів. При цьому значно економиться час на проведення ремонту. Самі роботи є повністю безпечними, що підтверджено європейським досвідом. З моменту старту проекту в області за новою технологією вже виконано 7550 робіт.

«ДТЕК змінює в Україні стандарти клієнтського сервісу, діє в інтересах клієнтів. Аварійні та планові ремонти - важлива складова діяльності компанії, яка дозволяє гарантувати стабільну роботу енергоінфрастуктури всієї Дніпропетровської області. Сьогодні ми вже навчилися проводити їх без відключення електропостачання. Технології навчалися у польських фахівців. Її освоїли вже більше 800 співробітників ДТЕК Дніпровські електромережі. Зараз цілий ряд робіт - ремонти ліній, приєднання до мереж, - проводимо без відключення. Із готовністю ділимося досвідом з нашими колегами з інших ОСР», - каже Андрій Терещук, генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі.

Навчання провели на полігоні ДТЕК Дніпровські електромережі в селі Межиріч. Участь в програмі взяли 27 фахівців компаній Операторів системи розподілу (ОСР) з Київської, Одеської та Донецької областей. Під час 2-денного тренінгу під керівництвом досвідчених інструкторів вони навчалися на практиці робіт без відключення електроенергії на повітряних лініях 0,4 кВ, а також щитах обліку електроенергії. Отримані навички допоможуть впровадити методику роботи без відключень в інших регіонах та поширити практику застосування європейською технологією в Україні.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook