ГоловнаCуспільство

«Дніпропетровщина може стати місцем сили всієї України», – Володимир Зеленський

Економіка, інфраструктура, екологія – основні стратегічні напрямки, в яких рухатиметься регіон найближчі сім років. Стратегію розвитку області представив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. У презентації взяв участь під час робочої поїздки на Дніпропетровщину Президент України Володимир Зеленський. 

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

«Дніпропетровщина – унікальний регіон, який має великий потенціал і може стати місцем сили всієї України, – сказав Президент України Володимир Зеленський. – Наша країна буде сильною, тільки коли кожен край рухатиметься вперед у своєму розвитку. Дніпропетровська область має велике майбутнє у багатьох сферах. Її сильні сторони – гірничо-видобувна промисловість, металургія, аграрна та харчова галузі. Але мрію, аби мій рідний край став космічним мозком і серцем не тільки України, а всієї Європи. Маємо Південмаш, на якому працюють фахівці із унікальними знаннями та досвідом. Держава завжди їх підтримуватиме». 

У Стратегії розвитку окреслили основні переваги та проблеми регіону. А ще – найголовніші інфраструктурні й екологічні проєкти. Так, до ТОП-5 найперспективніших увійшли: будівництво міжнародного аеропорту «Дніпро», реконструкція стадіону «Металург» у Кривому Розі, модернізація обласної філармонії та створення Офісу євроінтеграції у Дніпрі, облаштування екопарку в Новомосковському районі. 

«Розробили довгостроковий план розвитку області, в якому врахували всі її точки розвитку. Так, Дніпропетровщина – потужний промисловий регіон, який дає близько 10% ВВП. Тож серед найболючіших проблем – екологія. Тому цей напрямок – у наших пріоритетах, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – Ставимо амбітні цілі, які досягатимемо крок за кроком. Це і відродження космічної галузі та пам’яток культури, і розвиток зеленої металургії та туризму. Окремий пункт – оновлення автошляхів. Дороги – драйвер економічного зростання. Вони мають бути якісними та безпечними». 

Реалізація окреслених у Стратегії розвитку проєктів – протягом 2021-2027 років. Для цього залучатимуться кошти із різних «кошиків»: обласного, державного бюджетів, дорожнього фонду, різних грантів тощо. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook