ГоловнаCуспільство

У Дніпрі відбудеться міжнародний фестиваль DniPRO ГОГОЛЬFEST

У Дніпрі відбудеться міжнародний фестиваль DniPRO ГОГОЛЬFEST

3 та 4 жовтня в Дніпрі вже вдруге відбудеться міжнародний мультидисциплінарний фестиваль DniPRO ГОГОЛЬFEST. 

Як наголосив директор фестивалю Макс Демський, програма заходу здивує містян: «Організатори ГОГОЛЬFEST ДНІПРО знову раді працювати заради розвитку культури в Дніпрі та обіцяють цього разу здивувати мешканців міста не менше, ніж минулого року».

Однією з особливостей ГОГОЛЬFEST ДНІПРО цього року стане акцент на трансформації культурного суспільства. Куратор міжнародних програм ГОГОЛЬFEST Андрій Палатний наголосив, що site-specific концепція фестивалю не закінчиться лише прес-конференцією на паромі: для прем’єрного показу театральної вистави зафрахтують справжню баржу, яка і стане головною особливістю ГОГОЛЬFEST ДНІПРО.

«Навіть за нових карантинних реалій у фестиваля є можливість залучити міжнародних перформерів, які візьмуть участь у театральній та візуальній програмі», - каже Андрій Палатний. 

Григорій Гельфер, голова Художньої ради при міському голові, заслужений діяч мистецтв України, наголосив на перспективах проведення фестивалю в місті: «Дніпро вкотре гордий вітати такий потужний культурний вибух в місті, як ГОГОЛЬFEST. Програма «Культурна столиця» та ГОГОЛЬFEST – надійні партнери в розвитку культурної інфраструктури в Дніпрі. Ми впевнені, що мешканці міста лише виграють від такого партнерства»

Візуальна програма фестивалю цього року стане не менш захопливою, ніж у 2019 році. «Родзинку» наразі не розголошують, але запевняють в унікальних методах донесення думки художника, каже кураторка візуальної програми DniPRO ГОГОЛЬFEST Ольга Литвяк.

ГОГОЛЬFEST не лише цікавий захід для гостей фестивалю, це ще й гарна нагода для дніпровських творців об’єднатися.

«Головна причина організації такого складного фестивалю – його внесок у культуру міста. Зміни, які відбуваються завдяки таким перформативним заходам залишаються в пам’яті мешканців та впливають на ком’юніті дніпровських творців», - каже позаштатний радник міського голови з питань культури Євген Гендін.

У свою чергу управління культури департменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради усіляко сприятиме проведенню такого важливого культурного заходу. "Це надзвичайно велика можливість для Дніпра – бути містом, яке вже вдруге приймає ГОГОЛЬFEST", - зазначає начальник управління культури Євген Хорошилов.

Директор ГОГОЛЬFEST Макс Демський запевнив, що захід відбудеться з дотриманням карантинних обмежень. До команди організаторів навіть додали спеціальну посаду – COVID-менеджер. 

До заходу можна буде долучитися не тільки як відвідувач, але й в якості волонтера та перформера. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook