ГоловнаCуспільство

В Україні презентували Стратегію розвитку правосуддя на 2021-2023 роки

В Україні презентували Стратегію розвитку правосуддя на 2021-2023 роки

В Україні планують оновити судову систему. Проект Стратегії розвитку правосуддя та конституційного судочинства презентували на форумі «Україна 30». Реалізувати її планують протягом 2021-2023 років. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«Для втілення Стратегії у життя я налаштований найближчим часом підписати відповідний указ, – заявив Президент України Володимир Зеленський. – Хочу висловити подяку європейським партнерам – за важливу експертну допомогу в побудові в Україні стійкої та незалежної судової системи». 

Після реалізації Стратегії розвитку правосуддя та конституційного судочинства робота судів буде ефективнішою. Вони стануть вільними від будь-якого впливу та підзвітними суспільству. Реформи торкнуться і прокуратури та адвокатури, наголосив голова Комісії з питань правової реформи Сергій Іонушас. 

«Чесні суди – одна з головних складових демократичної держави. Вони мають гарантувати людям справедливість, захищати їхні законні права», – сказав заступник голови Дніпропетровської ОДА Сергій Карпенко. 

Після обговорення на форумі проєкт Стратегії мають направити до Офісу Президента України. Там внесуть фінальні правки. Потім – голова держави затвердить документ указом. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook