ГоловнаCуспільство

Українців запрошують до обговорення проєкту Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору

Українців запрошують до обговорення проєкту Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору

В Україні продовжується робота над Національною стратегією зі створення безбар’єрного простору. Після презентації напрацювань експертів розпочався етап громадського обговорення проєкту. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

«Безбар’єрність має стати державною політикою та новою суспільною нормою», - переконана перша леді України Олена Зеленська, в межах ініціативи якої триває робота над Нацстратегією.  До розробки документу долучилося понад 230 експертів з усієї України. Їх напрацювання були презентовані на засіданні міжвідомчої робочої групи Кабінету Міністрів та стали основою для проєкту Стратегії. 

«Спільно з експертами та представниками місцевого самоврядування ми напрацювали понад 600 пропозицій та ініціатив. Вони стосуються різних сфер. Наприклад, регулювання доступності міського транспорту, стимулів для роботодавців підтримувати різноманіття серед працівників, освіти протягом життя», – зазначив голова міжвідомчої робочої групи, Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов. 

Стратегія містить плани заходів на найближчі роки за різними напрямками: від забезпечення доступності об’єктів соціальної сфери та транспорту до розширення можливостей отримати освіту та місце роботи. Ініціативи, закладені в Стратегію, враховують потреби усіх соціальних груп населення. Зокрема, молоді, батьків дітей віком до 6-ти років, дітей та дорослих з інвалідністю, літніх людей. 

Наразі стартував процес громадського обговорення проєкту Стратегії. Мета цього етапу – доопрацювати документ, зробити його максимально дієвим та ефективним, таким, що відповідає запиту суспільства та враховує пропозиції всіх зацікавлених сторін. 

Ознайомитися з проєктом Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору можна на сайті Мінрегіону за посиланням https://bit.ly/2OajTI1

Долучитися до громадського обговорення може кожен охочий. 

Пропозиції та зауваження приймаються до 24 березня 2021 року: 

• через онлайн-форму https://cutt.ly/vzncCfo 

• на електронну пошту: filonychkv@minregion.gov.ua 

• листом на адресу 01601, м. Київ, вул. Велика Житомирська, 9, Директорат просторового планування територій та архітектури, Міністерство розвитку громад та територій України. 

Також в межах громадських обговорень Нацстратегії відбудеться низка публічних онлайн зустрічей, які будуть доступні до перегляду для всіх бажаючих. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook