ГоловнаCуспільство

Як Дніпро фінансово підтримує комунальний транспорт і компенсує пільговий проїзд

Як Дніпро фінансово підтримує комунальний транспорт і компенсує пільговий проїзд

У Дніпрі на розвиток комунального транспорту щорічно виділяється фінансова допомога з міського бюджету, зокрема й на перевезення пільговиків. Право на пільговий проїзд закріплено у законах України і гарантоване державою, але з 2016 року його здійснення покладено на місцеві бюджети. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

За словами начальниці відділу бюджетування виробничої сфери управління фінансів департаменту економіки, фінансів і міського бюджету ДМР Олени Жеглової, цього року найбільший обсяг видатків (714 млн грн) заплановано КП «Дніпровський електротранспорт», а також майже 192 млн грн – КП «Дніпровський метрополітен». При розрахунку брали до уваги підвищення мінімальної заробітної плати, а також збільшення штату водіїв тролейбусів і трамваїв.

«Фінансова підтримка надається на покриття витрат, пов’язаних з експлуатаційною діяльністю підприємств, які не покриваються встановленим тарифом на проїзд та на перевезення пільгових категорій. Торік собівартість перевезення одного пасажира в електротранспорті становила майже 19 грн, а в метро – 44.53 грн (при затвердженому тарифі на проїзд у 6 грн)», – розповіла під час пресконференції 18 березня Олена Жеглова.

Фінансова підтримка йде також і на капітальні ремонти, будівництво та реконструкцію об’єктів електротранспорту завдяки внутрішньому запозиченню до бюджету розвитку в українських банках.

«На капітальні ремонти трамвайних колій передбачено 108 млн грн. На капремонт 8 трамвайних вагонів, 18 візків та кабельної лінії тягової підстанції № 7 – 38 млн грн. На будівництво зарядної станції та тролейбусної лінії на ж/м Придніпровський, а також для продовження тролейбусних маршрутів № 10 та № 12, від бульв. Слави до пров. Добровольців і в зворотному напрямку до вул. Космічної, реконструкцію тягової підстанції № 19 (узв. Селянський) – 86 млн грн», – розповіла начальниця планово-економічного відділу КП «Дніпровський електротранспорт» Зоя Смакота.

Зі свого боку начальник відділу департаменту соціальної політики ДМР Володимир Плаксій нагадав: «46 категорій громадян мають право на безкоштовний проїзд у міському громадському транспорті, найчисленніша – пенсіонери за віком. Їх у місті близько 270 тисяч. Іще близько 40 тисяч дніпрян інших категорій пільговиків, які теж мають право на безкоштовний проїзд».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook