ГоловнаCуспільство

В цьому році в електромережі Нікополя інвестуємо понад 31 млн грн, – Андрій Терещук

В цьому році в електромережі Нікополя інвестуємо понад 31 млн грн, – Андрій Терещук

ДТЕК Дніпровські електромережі продовжує системну модернізацію ліній та енергообладнання Нікополя. Цього року відремонтують і замінять понад 80 км електромереж, а також продовжать проєкт з модернізації трансформаторних підстанцій. Про це під час онлайн-зустрічі в рамках проєкту #СпитайПроСвітло повідомив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук, відповідаючи на питання місцевих жителів. Про це повідомили в прес-службі компанії.

ДТЕК діє в інтересах України, забезпечує надійність електропостачання та комфорт клієнтів. Реконструкції електроінфраструктури Нікополя приділяється особлива увага. Оновлення проводять системно, щоб поліпшити якість електропостачання та знизити ризики аварійність мережі при зростанні навантажень.

«У 2020 році було проведено багато робіт, усунули велику кількість розвантажувальних ТП, відремонтували кабельні лінії. Крім цього, виправили ситуацію з кабельною лінією, яку пошкодили вандали, тим самим залишивши жителів двох районів міста без електроенергії на кілька днів. Таких відключень за 2020 рік відбулося близько 5. Впевнений, що за результатами 2021 року ситуація з мережами в Нікополі істотно покращиться. Вже реконструйовано 8 км кабельної лінії на суму 26 млн грн, запланований ремонт повітряних ліній, сумарною довжиною 74,5 км, 15,5 км з яких вже зроблені. Також ми проводимо у місті модернізацію і технічне переоснащення трансформаторних підстанцій», – зазначив Андрій Терещук.

Проведені роботи дозволять уникнути перевантаження енергетичного обладнання та підвищити надійність електропостачання для клієнтів.

Як повідомлялося раніше, ДТЕК Дніпровські електромережі запустив цикл онлайн-зустрічей #СпитайПроСвітло, в рамках яких експерти в енергетичній галузі відповідають на запитання мешканців. Перша пряма лінія відбулася 6 квітня. Протягом години генеральний директор компанії Андрій Терещук відповідав на питання жителів, що стосуються поліпшення якості електропостачання, установки та зняття показань лічильників, тарифікації та взаємодії з клієнтами тощо.

Запис онлайн-трансляції можна побачити за посиланням.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook