ГоловнаCуспільство

Скільки освоєно коштів за Програмою економічного та соціального розвитку Дніпра за І півріччя

Скільки освоєно коштів за Програмою економічного та соціального розвитку Дніпра за І півріччя

Заступниця начальника відділу бюджетування виробничої сфери управління фінансів Дніпровської міської ради Наталія Максютова розповіла, що у Дніпрі за Програмою економічного і соціального розвитку міста капітальні видатки на 2021 рік станом на 1 липня становлять 5,8 млрд грн. У порівнянні з 2020-м їх на 1,4 млн грн або на 32 % більше. Ці кошти планується спрямувати на будівництво (реконструкції), капітальні ремонти тощо. Зокрема, за І півріччя капітальних видатків освоєно на загальну суму трохи більше ніж 1,5 млрд грн або 26 % від планових бюджетних призначень. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.

Серед виконаних робіт у галузі житлово-комунального господарства – капітальний ремонт частини будівлі ЦПМСД № 9 (пров. Фестивальний, 1); благоустрій прилеглих території в районі будинків № 73, 79, 81 по вул. Янтарній тощо. Будівництво та реконструкції тривають.

«За вказаний період у місті відремонтовано 180 тис. квадратних метрів зруйнованого покриття на понад 200 об’єктах. Також виконано ремонт доріг на 30 прибудинкових територіях. Водночас зовнішнє освітлення відновлено на 134 вулицях. Відремонтовано 38 дощоприймальних камер, очищено понад 1 тис. дощоприймальних, оглядових колодязів, більше ніж 6 км труб дощоприймальних колекторів тощо. Капітальний ремонт покрівель виконано у 105 будинках», – зазначила Наталія Максютова.

Тролейбусний парк – 4 нові машини, трамвайний – 10 нових вагонів. Окрім того, капітально відремонтовано 18 трамваїв, 1 тролейбус, 84 трамвайні візки, 1 тис. 300 м трамвайних колій, майже 7 тис. м контактного проводу, а також замінено 10 аварійний опор контактної мережі.

У місті встановлено 17 дитячих, 4 тренажерних, 2 футбольно-баскетбольних майданчики. Також один облаштовано для вигулювання собак.

Загалом заходи фінансувалися у різних галузях: соціальній, гуманітарній, медичній, екологічній тощо.

Більш детальна інформація щодо показників та виконання заходів за Програмою економічного і соціального розвитку Дніпра на 2021 рік у І півріччі буде оприлюднена на сайті міської ради.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook