ГоловнаCуспільство

​Проєкт ДТЕК «Дуальна освіта» за участі ДТЕК Дніпровські електромережі – серед кращих прикладів безбар’єрності на державному порталі «Дія.Бізнес»

​Проєкт ДТЕК «Дуальна освіта» за участі ДТЕК Дніпровські електромережі – серед кращих прикладів безбар’єрності на державному порталі «Дія.Бізнес»

Проєкт ДТЕК Мережі «Дуальна освіта», в якому бере участь ДТЕК Дніпровські електромережі, став успішним кейсом подолання бар’єрів у працевлаштуванні молоді та вирішення проблеми дефіциту кадрів виробничих спеціальностей. Тому може стати в нагоді іншими українськими компаніями. Про проєкт ДТЕК Мережі «Дуальна освіта» можна детальніше дізнатися на державному порталі для підприємців «Дія.Бізнес». Про це повідомили в прес-службі компанії.

Компанія ДТЕК Дніпровські електромережі розпочала впровадження проєкту дуальної освіти з 2019 року. Налагодила співпрацю з професійними навчальними закладами, які готують фахівців у галузі електроенергетики, і запропонувала їм організувати для студентів дуальну форму здобуття освіти, щоб паралельно з навчанням вони могли проходити практику у компанії. По завершенню навчання випускники можуть стати інженерами, електромеханіками, електромонтерами та продовжити працювати за спеціальністю.

«ДТЕК Дніпровські електромережі – надійна та відповідальна компанія, яка трансформує свій бізнес відповідно до Нової Стратегії ДТЕК-2030, заснованої на принципах ESG та відповідальності бізнесу за досягнення цілей Сталого розвитку Глобального Договору ООН. Проєкт «Дуальна освіта» – це можливість підтримати талановиту молодь. Як компанія-роботодавець ми зацікавлені в тому, щоб у нас з’являлось більше фахових молодих спеціалістів. Наразі у ДТЕК Дніпровські електромережі практику проходить 16 студентів технічних вишів. Ми допомагаємо їм отримати практичні навички та професію в енергетичній галузі. А по закінченню кращім студентам пропонуємо постійну роботу у компанії», – розповів генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

ДТЕК є підписантом Глобального договору ООН – і програма дуальної освіти безпосередньо відповідає цілям цього документа. Зокрема цілі №4, яка передбачає можливість для кожного здобувати якісну освіту протягом всього життя. А також цілі №8, яка декларує економічне зростання та право на гідну заробітну плату. В Україні проєкт увійшов до кращих кейсів безбар’єрності на державному порталі «Дія.Бізнес» та рекомендований для реалізації іншим українським компаніям.

Студенти–дуальники навчаються за індивідуальною програмою, в якій 30% займає теорія, а 70% – практика безпосередньо на підприємстві. Компанія забезпечує студентів заробітною платою та повним соціальним пакетом з медичною страховкою, відпустками, лікарняним тощо.

«Це дуже хороший спосіб навчатися та закріплювати знання на практиці. Зазвичай роботодавці дуже неохоче беруть випускників без досвіду роботи. Тепер у мене будуть і знання, і досвід, і практичні навички, які можна отримати тільки на реальному виробництві. Це – моя додаткова конкурентна перевага. До того ж мені дуже подобається колектив – всі дружні та завжди нам, молодим, допомагають», – розповідає Владислав Котенко, електрослюсар з ремонту устаткування розподільних пристроїв 3-го розряду ДТЕК Дніпровські електромережі, який цього року проходить навчання за програмою «Дуальна освіта».

На сьогодні 56 учнів, які навчалися за дуальною програмою, вже закінчили навчання, з них 28стали співробітниками компанії ДТЕК Дніпровські електромережі. У майбутньому 2021-2022 навчальному році компанія планує прийняти за дуальною програмою ще близько 25 студентів. Для того, щоб стати учасником програми, студент має здобувати освіту за спеціальністю, що пов’язана з енергетикою, навчатися на 3-4 курсі одного з навчальних закладів, що уклав угоду з компанією, заповнити анкету та пройти відбір.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook