ГоловнаCуспільство

Активні, спортивні, життєрадісні: до Дніпра на всеукраїнський чемпіонат зі скандинавської ходьби серед слухачів університетів третього віку з’їхалися

Активні, спортивні, життєрадісні: до Дніпра на всеукраїнський чемпіонат зі скандинавської ходьби серед слухачів університетів третього віку з’їхалися

У Дніпрі відбувся Всеукраїнський чемпіонат зі скандинавської ходьби серед слухачів університетів третього віку різних регіонів України. У рамках заходу Українська федерація скандинавської ходьби провела кубок зі спортивного туризму. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

На спортивний форум з’їхалися близько 200 учасників, найстаршій – 86 років. Більшість долучилася до флешмобу на дистанцію у 2,5 км, а деякі вирішили долати конкурсну дистанцію у 5 км. 

«Представники із 19-ти міст країни завітали на ці змагання до Дніпра, який став центром спортивного руху серед слухачів університетів третього віку. А учасники нашого університету – постійні переможці і призери різних всеукраїнських і міжнародних чемпіонатів. Загалом дніпровський Університет третього віку – наймасштабніший серед подібних в Україні. Його ініціатор і надихач – міський голова Борис Філатов. Завдяки його вольовій позиції університет здобув ту славу, яка в нього є зараз», – підкреслив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артем Нідєлько. 

Зі свого боку спеціалістка управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Вікторія Дерець зазначила: «Пишаємося, що саме Дніпро приймає такі змагання. Загалом скандинавська ходьба – це той вид спорту, фізичної активності, який допомагає людям підтримувати здоров’я, уповільнює старіння і тримає організм у тонусі. А для людей поважного віку – це вкрай важливо. Слухачі дніпровського Університету третього віку мають можливість цілком безкоштовно відвідувати різні лекції і заняття спортивного напряму: це і зарядка, скандинавська ходьба, китайська гімнастика плейстик, танцювальна фітнес-програма зумба. Тож запрошуємо дніпрян поважного віку долучитися до дружньої команди УТВ».

Учасниця чемпіонату львів’янка Світлана Климишина професійно займається скандинавською ходьбою. 

«Я інструкторка з цього виду спорту, а також представляю львівську громадську організацію «Золоті роки». Чудова організація змагань у Дніпрі. Такі всі привітні, і тут панує радісна атмосфера, яка заряджає і надихає бути ще активнішими», – наголосила жінка. 

А першим на конкурсній дистанції у 5 км фінішував Валентин Карпюк з Рівного: «Лише третій раз у житті тримаю ці палиці в руках. Гадаю, що фінішував першим завдяки тому, що постійно оздоровчим бігом займаюся, і це дало своє. А загалом усе життя фізкультурою займаюся». 

Переможці змагань, окрім дипломів, отримали й цінні подарунки. 

Довідка: Університет третього віку у Дніпрі – це унікальний соціальний проєкт для людей поважного віку. Дніпро – перше місто в Україні, де такий важливий проєкт підтримується на рівні місцевої влади і налічує рекордну кількість студентів елегантного віку – близько 13 тисяч. Записатися до університету можна, завітавши до офісу за адресою: вул. Стракозацька, 40-Б. При собі необхідно мати паспорт і пенсійне посвідчення.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook