ГоловнаCуспільство

Маленькі учасники стріт-арту «ДОНОР ОЧИМА ДІТЕЙ» та їх батьки поділилися своїми враженнями від фестивалю

Маленькі учасники стріт-арту «ДОНОР ОЧИМА ДІТЕЙ» та їх батьки поділилися своїми враженнями від фестивалю

Це не просто розважальний захід для дітей і дорослих. Його мета - збереження здорової нації, поширення донорства, підняття престижу донора, збільшення збору донорської плазми для повного забезпечення українських медичних закладів вітчизняними незамінними ліками з плазми, пропаганди здорового способу життя серед дітей та дорослих.

Не випадково фестиваль відбувся на честь святкування 30-річчя Незалежності нашої держави. Тому що до такої визначної дати в усіх плазмацентрах України с 1 серпня по 7 вересня проходить донорський марафон «ДОНОРСТВО – ЦЕ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ» і кожне місто обрало свій формат свята.

Діти, учасники фестивалю «ДОНОР ОЧИМА ДІТЕЙ», та їх батьки поділились враженнями від заходу та одноголосно зазначили, що це гарна ідея змалечку розповідати про донорство.

Кадровий донор Biopharma Plasma Дніпро Ірина Симчіч розповіла, що на фестиваль прийшла з сином та чоловіком, теж донором. Син Максим, з донорської родини і він постійно приймає участь у конкурсах малюнка, що проводяться плазмацентром.

«Сьогодні ми з сином прийшли на свято, організоване Biopharma Plasma Дніпро, яке присвячене 30-річному ювілею незалежності України. Так ось донорство - це також незалежність. Сьогодні діти малюють з задоволенням на асфальті, дивляться концерт, спостерігають, розважаються з аніматорами і все це пов'язано з незалежністю і донорством. І це круто».

Марина, мама учасників фестивалю поділилася, що прийшла сюди з дітьми і їхнім другом і додала, що всі беруть участь в конкурсі і з великим задоволенням малюють.

«Дуже добре ставлюся до подібних заходів, вони дуже необхідні. Люди повинні знати, що донорство рятує інші життя. Адже дуже багато людей потребують плазму, але, на жаль, дуже невелика кількість людей можуть нею поділитися», - каже Марина.

Син Марини, Анатолій знає, що таке донорство і поділився знаннями з малечею. «Це коли одна людина ділиться кров’ю чи плазмою з іншою, тим самим допомагаючи їй. Це корисно і важливо».

Яна, на фестивалі опинилися випадково, і відмінно ставиться до подібних заходів

 «Я сама лікар і відмінно ставлюся до подібних заходів, адже в країні донорство на низькому рівні. Дітки повинні розуміти і знати, що таке донорство. Я вважаю, що діткам потрібно розповідати навіть з такого маленького віку про це, навіть в ігровій формі. А дітям старшого віку розповідати в школах. Організатори великі молодці, чим більше подібних заходів, тим краще», - поділилась Яна.

Учасниця фестивалю «ДОНОР ОЧИМА ДІТЕЙ» Валерія розповіла, як потрапила на захід.

«Мама побачила в інтернеті оголошення про захід. Разом вирішили прийти, щоб більше дізнатися про донорство. Прийшовши сюди, дізналися про конкурс малюнка, я із задоволенням взяла участь, так як дуже люблю малювати», - розповідає Валерія.

«Це дуже крута справа і дуже добре, що про донорство почали говорити і залучати не тільки дорослих, а й дітей», - зазначила Ірина.

Влада, мама учасниці вважає, що подібні заходи – круті. Завдяки їм розповідають про користь донорського руху: «Діти з самого дитинства повинні знати про це, що є люди, які потребують в донорах. Завдяки конкурсам, залучається більша кількість людей», - вважає вона.

Світлана поділилася, що на фестивалі зі своїми дочками, 5 і 12 років. Про захід дізналася, прийшовши на здачу плазми в Biopharma Plasma Dnipro. «Тут нам дуже подобається, тут багато локацій, можна і потанцювати, і помалювати v пограти з аніматорами. Все добре організовано - дуже приємно». Крім цього, вона додала, що донорство - це безпечно, нешкідливо і навіть корисно для здоров'я: «Планую на одній донації не зупинятися».

Фестиваль пройшов весело, дружно та корисно для кожного з учасників, адже вони зрозуміли та винесли з нього найважливіше – бути донором дуже почесно і необхідно, бо донор рятує життя!

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook