ГоловнаCуспільство

Добу проводять в операційних: лікарі Дніпра продовжують героїчно рятувати поранених бійців

Вони докладають неймовірних зусиль, аби врятувати бійців. Лікарі Дніпра продовжують героїчно тримати медичний фронт. До одного із медичних закладів міста у суботу доправили бійця Сергія. Він отримав на «нулі» два уламкові поранення. На місці першу допомогу йому надали побратими, а далі чоловіка евакуювали сюди – до Дніпра.

«Маю скрізну рану – зачепило легені, – а далі осколок пройшов через лопатку», – зазначає військовий Сергій. Поки він продовжує отримувати лікування в нашому місті, а далі його доправлять на захід України на долікування та реабілітацію. Сам чоловік з Волині. Українську незалежність виборює з 2014 року, потім у нього була перерва, але 24 лютого 2022 року його одразу викликали. Він без вагань пішов відбивати російську навалу.

«Удома мене чекають двоє дітей 5 та 8 років, а також дружина та мама. Сімʼї мало про що говорю, бо вони, боюсь, не витримають – дуже за мене бояться та хвилюються. Але дякуючи лікарям, тут я отримую весь необхідний догляд та лікування, мене забезпечують усім необхідним. Загалом у мене та у моїх побратимів бойовий дух є, тож віримо і далі в нашу перемогу», – додав Сергій.

Це відділення, як і інші у Дніпрі, через війну оперативно перекваліфікувалось – наразі цілодобово рятують військових. Сюди доправляють бійців з фронту та постраждалих цивільних. Більшість має складні мінно-вибухові поранення. Тут працює молода команда кваліфікованих лікарів, які докладають максимум зусиль, аби не ампутувати, а зберегти кінцівки бійцям.

«Ми надаємо різноманітну допомогу. До нас привозять бійців з вогнепальними та осколковими пораненнями нижніх та верхніх кінцівок, черевної порожнини, грудної клітини. Усіх лікуємо, дістаємо осколки та робимо все необхідне. Найскладніше у лікуванні – комбіноване поранення, наприклад грудної клітини та черевної стінки, верхніх та нижніх кінцівок або ж голови. Тобто це один боєць, у котрого поранення різноманітних ділянок. Але при цьому, у всіх бійців до нас лише два питання «коли можна назад» та «чи надовго ми тут», тобто всі рвуться до побратимів, аби з ними виборювати перемогу», – зазначив лікар-хірург Вадим.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook