ГоловнаCуспільство

У Дніпровській філії «ГАЗМЕРЕЖІ» відповіли на найпоширеніші питання клієнтів

Як відомо, сферу газорозподілу в Україні реформували, а саме повернули під контроль держави. Таке рішення прийняв Уряд (розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 травня 2022 р. № 429-р), щоб запобігти ризикам виникнення надзвичайної ситуації в енергетичній сфері.

Тож нині обласні та міські газорозподільні компанії перебувають у зоні відповідальності Групи Нафтогаз і новоствореного національного оператора ТОВ «Газорозподільні мережі України» («ГАЗМЕРЕЖІ»).

З 1 червня 2023 року згідно з Постановою НКРЕКП № 971 від 31 травня 2023 року провадження господарської діяльності з розподілу/доставки природного газу у Дніпрі та Дніпровському районі здійснює новоутворена Дніпровська філія ТОВ «Газорозподільні мережі України». Сервіс від національного оператора отримуватимуть понад 407 тисяч споживачів блакитного палива. Створення регіонального підрозділу проходило в плановому режимі з дотриманням норм чинного законодавства.

Нещодавно в ефірі телеканалу «Відкритий» з великим інтерв’ю виступив в.о. директора Дніпровської філії «ГАЗМЕРЕЖІ» Богдан Поп’юк. В ході спілкування він відповів на наступні питання:

  1. Чому газовий ринок повертається під контроль держави? Що вже змінилося і що зміниться для населення?
  2. Що змінилось для дніпровських газовиків? Чи всіх працівників АТ «Дніпрогаз» переведено в новостворену філію?
  3. З чого формується тариф за розподіл газу?
  4. Чи планується підвищення тарифів на доставку палива?
  5. Яка ситуація з оплатою послуг? Які борги населення за розподіл на сьогодні?
  6. Станом на 01.06.2023 року у чималої кількості дніпрян була накопичена переплата за доставку газу перед АТ «Дніпрогаз». Який механізм її повернення?
  7. Що робити, якщо людина сама хоче відмовитись від послуги газопостачання, аби не сплачувати за доставку енергоресурсу?
  8. Які переваги об’єднаної платіжки за газ та його доставку?
  9. У чому переваги нового «особистого кабінету» ТОВ «ГАЗМЕРЕЖІ»?
  10. Яких збитків газорозподільній системі у регіоні завдали воєнні дії? Скільки відсотків із того, що знищили ворожі ракети вже вдалося відновити?
  11. На що потрібно звертати увагу власнику газифікованого домоволодіння при використанні газу у побуті?

Відповіді на усі вищенаведені питання можна переглянути у ефірі програми «Шах і мат» за посиланням:

https://youtu.be/1JXyBiG1NeM

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook