На Дніпропетровщині пройде ювілейний фестиваль «Сила нескорених»

У четверг, 23 вересня, в прес-центрі ІА «Мост-Днепр» відбулася прес-конференція на тему: «На Дніпропетровщині пройде ювілейний фестиваль «Сила нескорених».

 У прес-конференції приймали участь:

  • Заступник начальника управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти ДОР Ірина Корчемаха;
  • Директор КП «Центр народної творчості ДИВОКРАЙ» ДОР», організатор фестивалю Віктор Боняк;
  • Заступник військового комісара з морально-психологічного забезпечення Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олег Руських;
  • Начальник секції персоналу Центрального територіального управління Національної гвардії України Вадим Кулик.

Заступник начальника управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти ДОР Ірина Корчемаха розповіла, що при підтримці Дніпропетровської обласної ради діє програма «Патріотичне виховання населення». Її мета – підвищення національної свідомості, формування патріотизму та поваги до України. Серед методів досягнення цілей різні заходи, в тому числі фестивалі та конкурси. Серед таких і «Сила нескорених». 

Ірина зазначила – на проведення ювілейного фестивалю виділено майже 900 тисяч гривень. Підготовка до нього вийшла на фінішну пряму.

«Наразі в рамках програми «Патріотичне виховання населення» триває активна підготовка до ювілейного п’ятого обласного фестивалю «Сила нескорених» . Він об’єднує всіх, хто захищає Україну, тих хто підтримує захисників та справжніх патріотів. Захід висвітлює зв'язок між минулим та майбутнім.

Мета фестивалю – це насамперед патріотичне виховання. «Сила нескорених» - це ілюстрація реальних подій, що відбуваються на фронті. Дивлячись на реконструкцію бою, люди, які ніколи не були на передовій, починають розуміти, через що кожного дня проходять наші бійці»,- відмітила вона.

Ювілейний фестиваль «Сила нескорених» відбудеться 9 жовтня на території ж/м Ігрень, в районі вул. Сонячногірська. Захід організовує КП «Центр народної творчості «Дивокрай» за підтримки голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука та всіх причетних до фестивалю підрозділів.

«Зазначу, що перед початком кожного фестивалю «Сила нескорених» у Дніпропетровській обласній раді проводиться нарада із представниками правоохоронних органів, військових підрозділів та учасниками фестивалю. Ця дія є необхідною, для того аби всі інстанції разом склали детальний план заходів та разподілили обов’язки.

Крім цього, чимало уваги приділяється заходам безпеки – учасники наради виїжджають на місце проведення фестивалю, аби переконатись, що локація й розташовані там в подальшому зони (фудкорду, активностей, видовищних боїв та концерту) будуть зручним та безпечними для гостей», - сказала вона.

Директор КП «Центр народної творчості ДИВОКРАЙ» ДОР Віктор Боняк поділився, що чекатиме на гостей фестивалю, чим він відрізнятиметься від попередніх та хто братиме в ньому участь.

Віктор анонсував участь у фестивалі «Сила нескорених» гостей майже з усієї України. Наприклад, минулого року, розказав організатор фестивалю, не зважаючи на сильний дощ, захід відвідало більше трьох тисяч людей. Висловив сподівання, що й ювілейний фестиваль збере не менше українців.

«Будуть присутні історичні клуби з Києва, Харкова, Одеси та з усіх куточків нашої країни. Вони оберуть теми локацій та будуть висвітлювати певний період, а саме: другу світову війну, козацтво, АТО або Операцію Об'єднаних сил», - сказав він.

Директор КП «Центр народної творчості ДИВОКРАЙ» ДОР відмітив – на заході буде задіяно більше 20-ти одиниць техніки. Це танки другої світової війни, сучасна воєнна техніка, літак та зброя різних часів.

«Цей захід дуже важливий, тому, що коли люди дивляться по телевізору новини щодо обстрілу, про те як порушено 12 разів режим тиші, то вони певним чином не усвідомлюють усю серйозність цієї інформації. А коли вони на заході самі бачать, як танк стріляє холостими набоями, тоді одразу відчувають ту атмосферу і починають розуміти важливість наших захисників», - зазначив він. 

Віктор Боняк також додав, що в ході фестивалю також будуть проведені семінари та лекції. Він також звернув увагу на те, що вхід на фестиваль «Сила нескорених» для всіх буде вільним.

Заступник військового комісара з морально-психологічного забезпечення Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олег Руських поділився, яка техніка буде представлена на заході.

Олег Руських повідомив, що військовослужбовці представлять на фестивалі виставку збройної та військової техніки.

«Ми представимо зразки збройної та військової техніки. Можна буде побачити, яким продовольчим та речовим забезпеченням наділені військовослужбовці на передових позиціях. Також будуть розгорнуті агітаційні намети, де будуть розповідати про соціальний захист та переваги служби за контрактом», - зазначив він.

Начальник секції персоналу Центрального територіального управління Нацгвардії України, полковник Вадим Кулик повідомив хто буде слідкувати за порядком на фестивалі. 

Полковник поділився, щона глядацький загал будуть виставлені танки, літак, а також броньований автомобіль «Козак» та «Друкарня».

«Ми також представимо броньований автомобіль «Козак», який є на озброєнні Національної гвардії України та тривалий час виконує завдання в районі проведення ООС. Залучимо спеціальний автомобіль «Друкарня», що демонструватиме документальні фільми про службову діяльність Національної гвардії України», - доповнив він.

За спокій та власну безпеку гості та учасники «Сили нескорених» можуть не хвилюватися, розказав Вадим Кулик: за порядком та безпекою під час проведення фестивалю слідкуватимуть військовослужбовці Центрального територіального управління Нацгвардії України.

На захід, який відбудеться 9 жовтня на території ж/м Ігрень, можна буде доїхати такими маршрутками:

  • № 7 від вокзалу;
  • № 21 від центру;
  • № 2 від ж/м Придніпровський.
Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook