Коли до Дніпропетровської області прийдуть сильні морози

Сьогодні 13 січня, у прес-центрі ІА «Мост-Днепр» пройшла прес-конференція на тему: «Коли до Дніпропетровської області прийдуть сильні морози».

У прес-конференції взяв участь:

  • начальник Дніпропетровського регіонального гідрометцентру Василь Гринчак.

Начальник Дніпропетровського регіонального Гідрометцентру Василь Гринчак повідомив, що завтра, 14 січня на території Дніпропетровської області очікується ускладнення погодних умов.

Спеціаліст розповів, що погіршення погодних умов відбудеться у зв’язку з посиленням західного вітру, а також значним  надходженням тепла із вологими повітряними масами з Атлантики.

«На Дніпропетровщині прогнозуються пориви західного вітру 15-20 м/с, місцями до 25-28 м/с.  Може бути невеликий сніг та дощ. Вночі температура повітря по області буде дорівнювати від 5°C до 10°C морозу, по місту від 6°C до 8°C морозу. Вдень температура по області складатиме від 0°C до 5°C тепла, по місту від 1°C до 3°C тепла. На дорогах ожеледиця. Видимість туману 100-300 метрів, тому мы оголосили 2 рівень небезпечності (помаранчевий),- зазначив він. 

Василь повідомив, що сильних морозів на території Дніпропетровщини не очікується, однак перепади температур, опади змішаного характеру та вітер прогнозуються вже на найближчі дні. 

«15 січня: хмарна погода. Очікується невеликий та мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12м/с. Температура протягом доби від 3°C морозу до 2°C тепла.

16 січня: хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 1-6°C морозу, вдень від 2°C морозу до 3 °C тепла.  

За попередньо консультацією гідрометцентру 17 та 18 січня на Дніпропетровщині очікується невеликий сніг. Температура вночі 2-7°C морозу, вдень від 2°C до 3 °C тепла», - проінформував Василь.  

Начальник Дніпропетровського регіонального Гідрометцентру попередив, що погіршення погодних умов може призвести до ускладнень у роботі енергетично-будівельної галузі, житлово-комунального господарства та в роботі автомобільного транспорту.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook