Очільниця податкової служби Дніпропетровщини розповіла про підсумки роботи за минулий рік

Сьогодні, 26 січня, відбулася онлайн-конференція в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Твердохлєб Марини, на якій йшлося про підсумки роботи податкової служби регіону за 2022 рік.

Очільниця Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) зазначила: «Початок нового року – це завжди підсумки минулого року, який був складним. Але він згуртував усіх нас на шляху до Перемоги. Колектив податкової служби Дніпропетровщини працює у штатному режимі та продовжує виконувати одну із важливих на сьогодні функцій – наповнення бюджетів. Платниками регіону забезпечено не тільки стабільність надходжень до бюджетів та державних цільових фондів, а і позитивну динаміку таких надходжень».

Протягом минулого року платники області спрямували до бюджетів понад 70,1 млрд грн платежів, що на понад 9,5 млрд грн, або на 15,7 відсотків, перевищує надходження 2021 року, у тому числі:

  • до державного бюджету надійшло понад 30 млрд грн, позитивна динаміка до 2021 року складає майже 1,3 млрд грн, або 4,5 відсотки;
  • до місцевих бюджетів надійшло понад 40,1 млрд грн, що майже на 8,3 млрд грн, або на 25,9 відсотків, більше надходжень 2021 року.

До державних цільових фондів впродовж 2022 року надійшло єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування майже 27,9 млрд грн, що на понад 7,7 млрд грн, або на 38,3 відсотків, більше ніж за підсумками 2021 року.

Твердохлєб Марина подякувала усім платникам за добросовісну сплату податків, проявлення патріотизму та соціальну відповідальність.

Очільниця ГУ ДПС зауважила, що наразі пріоритетними векторами роботи податкової служби області є співпраця з платниками, проведення роз’яснювальної роботи та створення для них комфортних умов для наповнення бюджету.

У рамках роботи Комунікаційної податкової платформи фахівцями податкової регіону постійно проводяться з платниками заходи в онлайн форматі. Звернувшись на електронну адресу такої платформи (dp.ikc@tax.gov.ua), платник має можливість оперативно отримати відповіді на питання, а також запропонувати дату та тематику проведення зустрічей з нагальних питань.

В. о. начальника ГУ ДПС відмітила, що продовжує роботу мобільний Центр обслуговування платників (далі – мобільний ЦОП). Протягом минулого року він здійснив 575 виїздів, що вдвічі більше ніж у 2021 році. Під час виїздів надано понад 1 тисячі адміністративних послуг. При цьому, мобільний ЦОП зробив 74 адресні виїзди до маломобільних груп населення, під час яких надано 98 адміністративних послуг.

Для інформаційної підтримки платників у податковій регіону працюють телефони «гарячих ліній», за якими платники мають можливість звернутись до податкової та отримати відповіді на актуальні питання. Усі номери телефонів «гарячих ліній» розміщені на субсайті «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області» (dp.tax.gov.ua) та на сторінці «ДПС у Дніпропетровській області» у соціальній мережі Facebook (facebook.com/tax.dnipropetrovsk).

«Команда податківців Дніпропетровщини завжди готова плідно співпрацювати з платниками, які ведуть бізнес чесно і прозоро»,  підсумувала в. о. начальника ГУ ДПС Твердохлєб Марина, завершуючи пресс-конференцію.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook