ГоловнаCуспільство

У ДТЕК шахтоуправлінні Павлоградське поповнили парк гірничошахтного устаткування

У ДТЕК шахтоуправлінні Павлоградське поповнили парк гірничошахтного устаткування

ДТЕК продовжує оновлювати гірничошахтне обладнання на підприємствах Західного Донбасу. Для шахтоуправління Павлоградське компанія придбала комплекс нарізний фронтальний (КНФ) у машинобудівників «Корум Світло шахтаря». Вартість обладнання — понад 21 млн грн. Освоювати нову техніку буде колектив дільниці монтажно-демонтажних робіт під керівництвом Дмитра Дзюби. Про це повідомляє прес-служба компанії "ДТЕК".

Машинобудівники вдосконалили нішенарізний комплекс, за допомогою якого шахтарі проводять розрізні печі — гірничі виробки у вугільних пластах для встановлення видобувного обладнання. Нова техніка допоможе «павлоградцям» прискорити підготовку нових лав і підвищити безпеку роботи.

«ДТЕК придбав для нас цю сучасну інноваційну машину замість застарілого комплексу КН-78, який ми експлуатували в наших шахтах понад десять років, — сказав Максим Морозов, заступник начальника дільниці монтажно-демонтажних робіт ДТЕК Шахтоуправління Павлоградське. - Цей КНФ — другий на нашому підприємстві. Перший комплекс у нас вже відпрацював рік, і ми встигли оцінити його переваги. У порівнянні з КН він більш компактний та продуктивний, а це дозволяє нашому колективу швидше готувати очисні вибої для своєчасного вуглевидобутку. І головне — КНФ безпечний в експлуатації: передбачені блокування систем, кожен орган обладнання запускається з попереднім звуковим сигналом. Робоче місце комбайнера захищене від можливих обвалень спеціальними щитками. Встановлена повна візуалізація системи управління комплексом. Загалом, все передбачено».

За рік експлуатації першого КНФ в шахтоуправлінні Павлоградське підготували 8 підземних виробок і пройшли 1500 пог. м.

«На КН-78 ми проходили за добу не більше 5-6 пог. м, а за допомогою фронтального комплексу — в середньому 15-16 метрів. Тобто, продуктивність значно збільшилася. І безланцюгова система подачі цього обладнання дозволяє нам уникати аварійних ситуацій та зменшує травматизм. Комбайнер управляє машиною за допомогою пульта управління і знаходиться під металевим перекриттям. Завантаження та роботу всіх вузлів він бачить на екрані, тому може швидко визначити та усунути несправність. Важливо, що ми отримуємо обладнання від Корума в повному комплекті, від наборів інструментів до запасних частин. З новим фронтальним комплексом ми плануємо працювати безаварійно та ефективно. А своєчасна підготовка лав дасть можливість видобувникам стабільно забезпечувати паливом теплоелектростанції та підтримувати енергонезалежність України», - підкреслив Володимир Нємцов, механік дільниці монтажно-демонтажних робіт ДТЕК Шахтоуправління Павлоградське.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook