ГоловнаCуспільство

Популяризація та розвиток донорства на Дніпропетровщині: Biopharma Plasma підписала меморандум с обласною владою о співпраці (ФОТО)

Сьогодні, 26 травня, відбулось розширене засідання Регіональної ради підприємців у Дніпропетровській області у форматі круглого столу на тему: «ПАРТНЕРСТВО ВЛАДИ ТА БІЗНЕСУ В СОЦІАЛЬНИХ ПРОЕКТАХ». В рамках зустрічі представники Biopharma Plasma розповіли детально про донорство плазми, його суспільне значення та користь для здоров’я донорів, а також ознайомили учасників із соціальними партнерськими проектами компанії.

Володимир Орлов, перший заступник голови Дніпропетровської ОДА вважає, що подібні зустрічі – потужний поштовх для розвитку медицини і соціального партнерства бізнесу, влади і усіх підприємців, які об’єднуються в цьому напрямку.

«Biopharma Plasma Dnipro – яскравий приклад соціального підприємництва, а також партнерства бізнесу та влади. Якщо казати про плазма центр - це надзвичайна і потужна, сертифікована і найвищої якості компанія», - підсумував Володимир Орлов.

Керівник плазмацентру Біофарма Плазма Дніпро Ірина КільчинськаBiopharma Plasma Дніпро входить в мережу найсучасніших сертифікованих плазмацентрів України компанії Biopharma Plasma, які займаються заготівлею та переробкою плазми донорів, є ініціатором багатьох соціальних проектів.

«У місті Дніпро плазма центр функціонує на протязі двох років, в якому наразі працює 42 співробітника. Ми займаємось заготівкою та переробкою донорської плазми, та виготовлянням ліків з неї. На жаль, ці препарати не має синтетичних аналогів», - розповіла вона.

На засіданні перший заступник голови ОДА Володимир Орлов та керівник донорського центру Біофарма Плазма Дніпро Ірина Кільчинська в рамках звіту по першому етапу проекту «ДОПОМОЖИ НАРОДИТИСЯ ДИТИНІ» вручили Генеральному директору Обласного Перинатального центру Людмилі Падалка Сертифікат на препарати з плазми на суму 25 000 грн. Ці незамінні ліки будуть безкоштовно надані породіллям з важкими пологами та недоношеним немовлятам перинатального центру. Крім цього, в рамках зустрічі був підписаний меморандум між плазма центром і обласною владою о співпраці.

Ірина Кільчинська зазначила, що підписання меморандуму – поштовх для розвитку донорство в регіоні.

«Основна мета меморандум – підтримка донорського руху в регіоні. В рамках зустрічі, ми – визначили основні напрямки співпраці і розвитку донорського руху, і шляхи реалізації наших програм і підтримку існуючих проектів», - зазначила вона.

В свою чергу, керівник департаменту комунікацій компанії Biopharma Plasma Олексій Денисенко вважає, що взаємна допомога і гуманізмі, гуманне ставлення, підтримка однієї людини іншої – запорука, яка приведе нас до ефективного і стабільного майбутнього.

«Сьогодні ми приймаємо участь у круглому столі, який має стати ще одним поштовхом для розвитку соціальної відповідальності кожного бізнесу. У всьому розвиненому світі бізнес складається з двох основних частин – прибутку і соціальної місії. Бізнес без прямого прибутку існувати не може. Бізнес без соціальної місії в Україні іноді існує, але бачимо, що цей час минає. І попереду час, коли бізнес буде йти разом з соціальними проектами, буде говорити про соціальну місію і виконувати її ефективно. Biopharma Plasma Dnipro бачить свою місію в розвитку донорства, так як не можливе нормальне існування суспільства без необхідної кількості препаратів із плазми. Розвивати донорство, не говорячи і не популяризуючи соціальну місію в країні – не можливо. Ми, Biopharma Plasma, хочемо донести кожній людині, що лише людина може допомогти іншій людині вижити. Взаємна допомога і гуманізмі, гуманне ставлення, підтримка однієї людини іншої – запорука, яка приведе нас до ефективного і стабільного майбутнього",- говорить Олексій Денисенко .

Генеральний директор Дніпропетровського обласного Перинатального центру ДОР Людмила Падалка додала, що рятувати життя може кожна людина – віддаючи частину себе – плазму.

«Сьогодні ми говорили про донорство та про те, що лікувати можуть не тільки одні лікарі. Рятувати життя може кожна людина – віддаючи частину себе (компоненти крові – плазму). Донори рятують життя, як раз у самі критичні моменти. Якими б професіоналами не були лікарі і які б не мали ліки, без крові і без плазми донорів ми не маємо можливості врятувати чиєсь життя. В нашому центрі народжуються дітки вагою 500 гр і наші фахівці знають, як їх рятувати і подарувати їм життя. За рік народжуються близько ста таких малюків», - додала вона

Людмила Падалка подякувала усіх донорів і закликала усіх не байдужих приєднуватись до донорського руху.

«Низький уклін в першу чергу соціально орієнтованому бізнесу, підприємствам, державним закладам, поліції і військовим, і студентам. Усі вони приймають участь у донорському русі, зокрема, в приймають участь в благодійній акції «ДОПОМОЖИ НАРОЖИТИСЯ ДИТИНІ». Закликаю продовжувати цей рух, він не шкідливий, він дуже потрібний і саме Ви врятуєте не один десяток життів», - говорить Людмила Падалка.

Ректор ДДУВС, полковник поліції Андрій Фоменко розповів, як вдалося мотивувати курсантів вузу до донорського руху.

«Наш вуз не тільки приймає активну участь в життєдіяльності регіону і готує фахівців в галузі права, а також приймає участь і реалізує соціальні проекти. Один із них – це співпраця з Biopharma Plasma Dnipro. Основним поштовхом для наших курсантів стало те, що вони можуть врятувати чиєсь життя. Цього було достатньо і донорство стало регулярним і добровільним. Це дійсно поклик наших здобувачів освіти і це буде продовжуватись і в подальшому», - розповідає Андрій Фоменко.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook