ГоловнаCуспільство

У Дніпрі відбулася щорічна міська серпнева педагогічна конференція «Освіта Дніпра: досвід та перспективи»

У Дніпрі відбулася щорічна міська серпнева педагогічна конференція «Освіта Дніпра: досвід та перспективи»

26 серпня у Дніпрі відбулася щорічна міська педагогічна конференція «Освіта Дніпра: досвід та перспективи». Мета заходу – підбиття підсумків у галузі освіти, вирішення питань і розробка стратегій на новий навчальний рік. Участь у конференції взяли представники департаменту гуманітарної політики міськради, постійної депутатської комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту, керівники закладів загальної середньої освіти міста. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

Заступниця міського голови, директорка департаменту гуманітарної політики ДМР Ксенія Сушко у форматі zoom-конференції привітала педагогів із початком нового навчального року: «Я вдячна всім вам за попередній навчальний рік та ті випробовування, які ми пройшли. Рада, що ви змогли опанувати нові платформи, гаджети та пристосуватися до реалій, створених поширенням коронавірусної інфекції, зуміли підготуватися до зміни типології закладів, продовжили запроваджувати концепції Нової української школи тощо. Попереду ще багато викликів. Сподіваюсь, що новий навчальний рік ми пройдемо такою ж єдиною командою».

Зі свого боку голова постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді та спорту Наталія Демідова додала: «Міська влада робить усе, аби навчальний процес був зручним та приємним. Капітально ремонтують школи, приводять до ладу прилеглі території, у місті працює багато заохочувальних програм, для педагогів організовано страхування, безкоштовний відпочинок, професійна підтримка тощо. Ми бажаємо вам терпіння та наснаги у наступному навчальному році».

Учасники конференції працювали у десяти тематичних секціях. Там вони ділилися досвідом, зокрема, з питань дії в рамках закону про повну загальну середню освіту, запровадження концепції Нової української школи, створення безпечних умов та безперешкодного доступу до закладів освіти, організації харчування, інклюзивного навчання тощо.

«Одним із завдань конференції є обмін досвідом. Адже у кожного з керівників закладів освіти є свої наробки у різних напрямах. Тому дуже важливо під час обміну досвідом розповідати про свої надбання, яких було вжито кроків, які помилки є. Це допоможе іншим рухатися швидше та уникати негативного досвіду колег», – сказала заступниця директора-начальниця управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Оксана Салогуб.

Загалом у серпневій педагогічній конференції взяли участь близько 200 осіб.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook