Позиція «Центру підтримки бізнесу» в питаннях втілення бізнес-ідей у життя

Сьогодні, 26 жовтня, в ІА «Мост-Днепр» пройшла прес-конференція на тему «Позиція «Центру підтримки бізнесу» в питаннях втілення бізнес-ідей у життя».

У прес-конференції взяли участь:

- Начальник відділу розвитку підприємництва КП ЦПМСБ ДОР Ольга Філь;

- Експерт з питань бізнес-планування, фінансів та легалізації бізнесу Надія Харитонова.

Начальник відділу розвитку підприємництва КП «Центр підтримки малого та середнього бізнесу» Дніпропетровської облради Ольга Філь впевнена будь-яка ідея може стати на 100% виграшною, якщо від самого початку вона грамотно прорахована та розпланована.

«Команда Центру впевнена на всі 100%, що будь-яка бізнес-ідея, якщо вона правильно сформована та прорахована має повне право на життя. І щоб довести, що це не порожні слова, ми наразі за допомогою профільних фахівців працюємо над втіленням в життя десятка ідей слухачів курсів «Як знайти ідею та перетворити її в успішний бізнес».

Кожна ідея має цикл свого формування в чіткий бізнес-план з урахуванням своїх можливостей, майбутніх партнерських відносин, потреб клієнтів, своєї індивідуальності, собівартості свого продукту, можливих ризиків тощо. Дуже важливо, щоб кожен підприємець добре на цьому розумівся», - пояснила Ольга Філь.

В основу бізнесу може лягти талант тієї чи іншої людини, впевнена експерт з питань бізнес-планування, фінансів та легалізації бізнесу Надія Харитонова. Вона розповіла, що сьогодні бізнес-експерти, які об'єдналися навколо «Центру підтримки бізнесу», навчають цьому слухачів курсу «Як знайти ідею та перетворити її в успішний бізнес». А вже визначившись із ідеєю для власної справи, підприємцю необхідно прорахувати свій майбутній бізнес та зробити його привабливим для інвесторів.

«Інвесторів, які надають вам кошти для розвитку вашого бізнесу, завжди цікавить, чи повернуться їхні гроші, як ви розумієте ваш бізнес і які кроки ви будете робити, щоб примножити їхні інвестиції. Для цього ви повинні розумітися в таких бухгалтерських термінах, як баланс, прибутки та збитки. Та головне, коли ви повернете інвестору вкладені у вас кошти», - пояснила Надія Харитонова.

Далі черга за ціноутворенням та собівартістю ціни на вашу послугу чи товар. Експерт з питань бізнес-планування та фінансів радить підходити до цього питання скрупульозно та із перспективою на майбутнє.

«За які кошти ви плануєте продавати, яка ціна вашого продукту? Іноді я чую у відповідь на таке питання, така саме, яка є сьогодні у місті Дніпрі. А чому тільки у Дніпрі? Невже ваш продукт не може стати конкурентоспроможним десь у Києві чи за кордоном. І тут на допомогу приходить стара добра калькуляція, або бачення собівартості ваших послуг та товару.

Не варто забувати, що сьогодні ти сам надаєш послугу або сам продаєш товар, а завтра в тебе будуть наймані працівники, або тобі доведеться найняти людину, яка буде рекламувати твій товар, або знадобляться послуги бухгалтера. Тому, перш ніж організувати бізнес, прорахуйте все і дивіться у майбутнє», - каже бізнес-експерт із команди «Центру підтримки бізнесу».

Ще один не менш важливий аспект для початку підприємницької діяльності – це пошук партнерів. Тут Надія Харитонова радить слідувати простому, але вкрай необхідному правилу.

«Партнером повинна бути та людина, з якою ви зможете знаходитися багато часу поряд. Ця людина має бути готовою допомогти вам та горіти вашою ідеєю, як горите нею ви».

Резюмуючи, спікери запевнили: розпочати власну справу не так вже й складно – просто для цього потрібно мати базові знання із ведення бізнесу та знати фахівці, які проконсультують та допоможуть у правильному старті.

Все це готові надати у КП «Центр підтримки малого та середнього бізнесу» Дніпропетровської обласної ради.

Контактний номер телефону «Центру підтримки бізнесу» (067) 368 61 06, адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, буд. 52, поверх 4, оф. 48 та електронна пошта: cpmsb2018@gmail.com

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook