Підсумки роботи Головного управління ДПС у Дніпропетровській області у 2021 році

Сьогодні, 27 січня, у прес-центрі ІА «Мост-Днепр» пройшла прес-конференція на тему: «Підсумки роботи Головного управління ДПС у Дніпропетровській області у 2021 році».

У прес-конференції взяла участь:

  • Начальник Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ганна Чуб.

Минулого року платниками області до бюджетів спрямовано понад 60 мільярдів гривень податків і зборів, що на 13,6 мільярдів перевищує відповідний показник 2020 року (темп росту – майже 129 %). З них до державного бюджету надійшло більше 28 млрд грн і майже 32 млрд грн – до місцевих бюджетів регіону, розказала начальник Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ганна Чуб.

Вона додала, що 2021-ий для служби став важливим та особливим, бо податкова з 1 січня минулого року почала працювати як єдина юридична особа.

«Після успішно проведеної реформи у суспільстві зріс рейтинг та рівень податкової служби. Зараз податкова – це потужна служба з достойною зарплатою працівників. За минулий рік укомплектованість кадрами податкової служби області склала 96 %», - розказала Ганна Чуб.

Активно минулого року працював й мобільний Центр обслуговування платників, який охоплює найвіддаленіші куточки Дніпропетровщини.

«Протягом минулого року мобільний ЦОП здійснив 296 виїздів, під час яких надано майже 3,5 тисячі адміністративних послуг. Загалом, з бізнесом та громадськістю регіону проведено 492 зустрічі, що на 226 зустрічей більше ніж у 2020 році. Ми й надалі будемо приділяти увагу проведенню роз’яснювальної роботи серед платників податків з нагальних питань», - поінформувала  начальник Головного управління ДПС у Дніпропетровській області.

Починаючи з минулого року одним з найактуальніших питань для малого бізнесу стало застосування РРО та програмних РРО, додала Ганна Чуб. І щоб цей процес був легким та доступним для платників, податкова проводить масштабну роз’яснювальну роботу. 

«З цією метою щоденно робоча група здійснює виїзд мобільним ЦОПом до торгівельних центрів та комплексів, а також інших місць концентрації ФОПів. Під час таких виїздів податківці проводять зустрічі та спілкуються з платниками, відповідають на питання і надають практичну допомогу. На сьогодні у січні уже здійснено 320 виїздів. У рамках цих виїздів з ФОПами проведено майже 8 тисяч зустрічей та 19 семінарів. Такий діалог дійсно важливий не тільки для бізнесу, а й для нас», - сказала Ганна Чуб.

Вона додала, що від початку 2022 року у Дніпропетровській області зареєстровано 42 тисячі ПРРО та РРО, з яких 20 тис припадає на ФОПи.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook