ГоловнаCуспільство

У Дніпрі пройшов екологічний брейншторм «Зелені управлінці: кадри для зеленої відбудови України»

У Дніпрі провели брейншторм «Зелені управлінці: кадри для зеленої відбудови України». Всеукраїнська організація професіоналів-екологів PAEW разом із фахівцями, представниками місцевого самоврядування та студентством шукали рішення для покращення ситуації у містах України.

До участі у форумі запросили директорів та менеджерів підрозділів з екології та охорони навколишнього середовища промислових підприємств, науковців, освітян, а також і представників департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради. 

«Це такий живий формат, де ми дискутуємо та знаходимо рішення щодо процесу майбутньої відбудови України. Адже через військову агресію стан екології значно погіршився: від забруднення повітря та зменшення зелених насаджень і до болючої теми для Дніпра – відходів руйнації. Їх необхідно правильно та безпечно утилізувати. Тож сподіваємось, що за допомогою таких заходів ми знайдемо найбільш доступні і найкращі технології для використання відходів руйнації, аби проблеми міста перетворились на користь для мегаполіса», — розповіла заступниця директора - начальниця управління комунальної екології департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Ірина Козлова.

Ще одна ключова тема — формування кадрів для зеленої відбудови країни. Потрібна корекція навчальної програми згідно із сьогоднішніми викликами. На брейншторм запросили студентів та викладачів усіх дніпровських закладів вищої освіти. Серед них і «Дніпровська політехніка», яка тісно співпрацює з департаментом екологічної політики вже кілька років та залучає студентів на практику, працевлаштовує. 

«Наші студенти у порівнянні з іншими регіонами є досить активними, цілеспрямованими і готові до подальшої екологічної діяльності. Думаю, що цей форум дозволить їм мотивувати себе на цю професійну діяльність. Щодо співпраці з департаментом екологічної політики Дніпровської міської ради, то його представники читають лекції студентам. Також ми тісно співпрацюємо над модернізацією екологічного моніторингу в місті. Наші студенти проходять практику на базі департаменту і завжди є запит на них. Вони гарно підготовлені, а практична складова забезпечується завдяки такій тісній співпраці», — наголосив перший проректор НТУ «Дніпровська політехніка» Артем Павличенко.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook